Napisano 28 Wrzesień 200618 l Czesc mam AE 6.5 i niezly problem..... Mianowicie... wyplowam z MAXa plik z parametrami PAL-D1 (niekompresowany AVI) a nastepnie laduje do do AE z kompozycja otwarta z takimi samymi parametrami tzn PAL-D1/DV nastepnie eksportuje plik jako niekompresowany AVI i jakosc jest znacznie gorsza. Dla porownania plik po lewej to ten z MAXa, plik po prawej to ten po eksporcie z AE w ustawieniach jest wszystko OK a ja nie wiem o co chodzi...
Napisano 28 Wrzesień 200618 l A to dziwne... a czasami nie wlaczyles przy exporcie z AE do avi thousends of colors (standardowo ustawione) zamiast millions of colors? No i czy czasem jak exportowales z maxa do d1 to material nie byl z interpolacja? Ale tak prawde mowiac to nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane. Napewno jak wrzucisz sobie z maxa do ae pojedyncze klatki np. png to napewno tego problemu nie bedzie
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Autor Wiesz co zrobilem eksperyment i Premiere robi mi tak samo zle... hmmmm Interpolacja - pol pola? To masz na mysli?
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Autor PNG pomoglo.... uratowales mi dupe:) ale dziwna sprawa z tym... bo on faktycznie juz jak go zaladowalem na timeline to byl taki kwadratowaty! KTOS MOZE WIE DLACZEGO TAK JEST?
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Wciśnij tak dla sprawdzenia Ctrl+F na zaimportowanym avi do Aftera i sprawdź jak wygląda sprawa z polami. Jak renderowałeś z Maxa to pełnopolowo czy nie? Wyłącz intelace i wyeksportuj jeszcze raz. Zwróć też uwagę na konwersję pomiędzy yuf a RGB. Zobacz jak to jest też z plikiem .mov z kodekiem tiff bez kanału alpha. A tak przy okazji to jest w PAL robione? Powodzenia.
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Autor To jest w PALu sprawdzalem w eksport w wielu formatach i rowniez w stilach... przeplotu nie ma... I dopiero PNG pomoglo
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Aviki i generalnie pliki ktore nie sa w klatkach AE potrafi zaimportowac uzywajac tylko jednego fielda - po prostu z tego co pamietam jest to deafult - zeby to zmienic klikasz na interpret footage i klikasz separate fields- off, Rozwiaze to Twoj problem - co mowi, khe, khe, stary dziadu. salut Dziadek Stal
Napisano 1 Październik 200618 l Więc właśnie to napisałem, a przez wciśnięcie Ctrl+F wchodzi się w interpret footage. Generalnie After tak ma bo większość materiału jest zapisana jednopolowo.
Napisano 1 Październik 200618 l Madison - prawda, nie doczytalem, ha, ale oczy juz nie te, oj nie te. No i jestem stara szkola - calej masy skrotow w AE nie lapie. salut Dziadek Stal