Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Przestawiam caly czas cos w scenie i wchodze na rozne rzuty... ale chcialbym zeby przy renderze byla ustawiona np camera1 - jak to zrobic?

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 828
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

W Render Global na zakładce Common powinna być opcja wyboru kamery.

Możesz też w Render View kliknąć RMB i tam w menu Render(chyba) powinna być także opcja wyboru kamery.

Napisano

hm.. chodzi ci o zmianę viewporta w maxie ?

klikasz na klawiaturze "c" (jak masz więcej niż jedną kamerę to będziesz mógł wybrać)

a Jeżeli chodzi o samo renderowanie z kamery... to klikasz F10 .. i w oknie renderu masz na dole... „viewpotr” tam wybierasz z jakiego widoku ma ci renderować (zaznacz też tą kłódkę .. dzięki temu nie zmieni się to ustawienie..)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

w common nie mam opcji wyboru kamery niestety, w Render view niczego nie moge znalezc (RMB ?- gdzie to? )

krzyh... gdzie w oknie renderu mam na dole viewport??

Napisano

krzyhhh spamuje i promuje jednocześnie tego swojego maxa... ;)

RMB to prawy klawisz myszy (Right Mouse Button).

Napisano

to ja już nic nie wiem yyymm2.gif... .. sry ;) nie klikałem z forum tylko z "ostatnie posty" i nie zwróciłem uwagi że chodzi o majkę ;) ale chciałem dobrze drapah1.gif

Piotrek.. jak już to LPM i PPM :o

Napisano

Hmm Gadon , wrzuć sobie

renderWindowRenderCamera render renderView persp;

gdzie persp można wstawić inna nazwe kamerki.

do script editora i przeciągnij do shelfa, możesz też sobie zrobić hotkeya z tą komendą. I jak tu nie lubić mayki włączasz sobie "echo all commands" w script editorze, i wszystkie komendy mela leżą u twych stóp, wszystkie Twoje działania są wyświetlane w postaci instrukcji. ( można sobie poeksperymentować, naprawde sporo się można nauczyć).

kome & krzych moze DNTSPAM ? ;]