Napisano 29 Wrzesień 200618 l Przestawiam caly czas cos w scenie i wchodze na rozne rzuty... ale chcialbym zeby przy renderze byla ustawiona np camera1 - jak to zrobic?
Napisano 29 Wrzesień 200618 l W Render Global na zakładce Common powinna być opcja wyboru kamery. Możesz też w Render View kliknąć RMB i tam w menu Render(chyba) powinna być także opcja wyboru kamery.
Napisano 29 Wrzesień 200618 l hm.. chodzi ci o zmianę viewporta w maxie ? klikasz na klawiaturze "c" (jak masz więcej niż jedną kamerę to będziesz mógł wybrać) a Jeżeli chodzi o samo renderowanie z kamery... to klikasz F10 .. i w oknie renderu masz na dole... „viewpotr” tam wybierasz z jakiego widoku ma ci renderować (zaznacz też tą kłódkę .. dzięki temu nie zmieni się to ustawienie..) pozdrawiam
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor w common nie mam opcji wyboru kamery niestety, w Render view niczego nie moge znalezc (RMB ?- gdzie to? ) krzyh... gdzie w oknie renderu mam na dole viewport??
Napisano 29 Wrzesień 200618 l krzyhhh spamuje i promuje jednocześnie tego swojego maxa... ;) RMB to prawy klawisz myszy (Right Mouse Button).
Napisano 29 Wrzesień 200618 l to ja już nic nie wiem ... .. sry ;) nie klikałem z forum tylko z "ostatnie posty" i nie zwróciłem uwagi że chodzi o majkę ;) ale chciałem dobrze Piotrek.. jak już to LPM i PPM :o
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Hmm Gadon , wrzuć sobie renderWindowRenderCamera render renderView persp; gdzie persp można wstawić inna nazwe kamerki. do script editora i przeciągnij do shelfa, możesz też sobie zrobić hotkeya z tą komendą. I jak tu nie lubić mayki włączasz sobie "echo all commands" w script editorze, i wszystkie komendy mela leżą u twych stóp, wszystkie Twoje działania są wyświetlane w postaci instrukcji. ( można sobie poeksperymentować, naprawde sporo się można nauczyć). kome & krzych moze DNTSPAM ? ;]