Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam;) 3Dmaxem zajmuje sie od niedawna , pomyslalem jednak , ze sproboje wykonac swoje mieszkanko w 3d:) zaczolem od kuchni oraz salonu(jesli tak ten pokoik mozna nazwac) jescze duzo pracy przedemna ale jestem ciekaw Waszych opini , komentarzy i dobrych rad:] jak widac na scianie pojawiaja sie jakies artefakty ;) sproboje to pozniej usunac pokoik777fapp8.th.png a tu kuchnia , tu jeszcze wiecej do zrobienia;) kucnia8yk7.th.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Salonik kolorystycznie jak we Flamingo XD. Kosz mi się bardzo podoba. Modele wybitne. Lodówka w kuchni ma dziwny materiał (ten metal na szafie również). No i tak mi się zdaję, że ludzie z forum co się na tym znają będą mieli właśnie do niektórych materiałów zastrzeżenia. Jak dla mnie całokształt fajnie się prezentuje. Wytrwałości (w zależności od wielkosci mieszkania ;P ) i pozdrawiam.

Napisano

fajniusio, ale model lodowki do bani! jak ja otworzę te drzwiczki? daj śrubokręt! :D

Napisano
  • Autor

hehe:) lodowka to narazie taka atrapa stoii;] ale tez nie wiem jaki material zrobic zeby najlepiej pokazac lodowke;] z takim lekkim bumpem

Napisano

pokoik777fapp8.png

proporcje:

jeśli wysokość siedziska kanapy to 70cm to wysokość szafy 1m?

masz vraylighty w środku pokoju, lewitujący dywan i lewitującą serwetkę na stole. kieliszki nie pasują do wnętrza.

kucnia8yk7.jpg

proporcje:

nie skaluj szafki nad kuchenką: szerokość wgłebień w drzwiczkach całego kompletu się nie zgadza.

materiał kafelek imo jest zbyt połyskliwy: w kuchni nie powinno się stosować tak śliskich kafelek - byle rozlana woda czy sok i już gospodyni domu leży z kurczakiem na podłodze.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzieki za rady:) poprawie proporcje i niedorobki w pokoju i poprawie kuchnie(Tam to jest niestety masa roboty i masa niedorobek;] no ale bez pracy nie ma kołaczy czy jakos tak;>)

Napisano
  • Autor

Ech:> malo czasu na 3d(na cokolwiek) ale troszke znalazlem i "dorobilem" kilka elementow tej pracy

stolekus8.th.png

Napisano

A ja zapytam ,czy to wszystko twoje modele?

są fajne i wyglądają dość "profesjonalnie"...tekstury do poprawy [podłoga] i jak dla mnie to troche ten kwiatek:)

Napisano
  • Autor

Oczywiscie , ze KAZDY MODEL jest moj i sam go wykonalem etc. texturki poprawie , musze miec tylko chwilke czasu:( (ale mozecie tez uscicslic co dokladnie w nich sie nie podoba Wam)

Napisano

:) no to ta podłoga w kuchni jest super śliska...

szyba mało prześwituje [tzn tak to wychodzi..] może jakieś hdri mapka za oknem?:)

nie wydaje Ci sie zamała ta filiżanka i to obok?:P

No i nie podoba mi sie ta zielona ściana w kuchni:)

Co do pokoju to tak..

kwiatek -> liście za mało różnią sie od siebie..może wygnij po prostu troszke bardziej niektóre..może jakieś różnice w mapowaniu..

acha i jeden liść Ci przenika drugi..[drugi od dołu]..

to w misce to kiwi? jak tak to za mały meszek :)

fajna ta husta i inne modele,ale posprawdzaj czy wszystko leży tak jak powinno..wydaje mi się że :

-kwiatek jest 5cm nad podłogą

-dywan 2cm nad podłogą

-ściana lata:P

Acha i teraz widze ,że coś jest z oknem..

może lekka zmiana koloru?

pozdrawiam ,mam nadzieje że pomogłem:)

Napisano
  • Autor

hehe dzieki:) to , ze niektore obiekty lataja to wiem,wczesniej tez mowili:) poprzesuwam:]

thx

Napisano

nie poprzesuwam, tylko bierz narzędzie align i do roboty;) Proporcje dalej leżą. Kieliszki do kasacji ---> nie pasują, serwetkę też bym sobie podarował... Kwiat... hehe, zielone bydle ---> za duży. W ostatniej scenie chyba coś napsułeś z materiałem kanapy na bocznych oparciach(?)

Napisano
  • Autor

Material kanapki warjuje (nie wiem czemu) :/ nie wiem jednak tez jak usunac te artefakty ze sciany.

Kieliszki usune , tzn zrobie nowe;) mam nadzieje pasujace . Tak wiem , difenbachia wyglada jak na ruskim nawozie;)) popracuje nad tym kwiatkiem zeby to jakos wygladalo;]]

postaram sie dalsze czesci mieszkanka udostepnic;] (i dalszą czesc tego pokoju) :]

Napisano

Fruwający dywan :>

Ładne pomieszczonka, ale ten czerwony daje po oczach...

Napisano

Jeśli chodzi o artefakty(?), usuń może firankę i spróbuj jeszcze raz zrenderować, poza tym, jak już ktoś zauważył, masz światło VRay'owskie W pokoju, zamiast za oknem.

Napisano
  • Autor

to cos na scianie jest/bylo wczesniej;> firanka nie ma na to wplywu . myslalem ze to wina dodatkowego DirectLighta ale jednak nie...

kurcze:> denerwuje mnie ta "smuga"

Napisano

szyba w oknie wygląda tak, jakby wisiała przed nim, tzn tak jakbyś powiesił przed oknem jakiegoś boxa, czy coś w tym stylu. to celowe? czy moze to firanka? to powykręcane coś przed oknem (chyba firanka) nie wygląda jak firanka, wiecej - wygląda jak szkło. jak modelowałeś tą firankę? jedno z siedzeń na kanapie jest za długie, nie pasuje do innych. góra szafy wygląda, jakby była pokryta światłowodami. szczegóły... ;P