Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hej pisze ten watek poniewaz stoi przede mna "zabrudzenie" mojego rewolwera. i teraz mam pytanko. zeleli chce miec orientacje gdzie jest jaka czesc modelu na szraym materiale( bo takim jeststal) to co zrobic? jezeli uzyje texportera t otrzymam jpg z siatka a nie sama bitmpa ktora po przerobieniu ede mogl naniesc na rewolwer, dodac refleksy itp. wiec mam pytanko? jak kolejno postepowa czego uzyc itp by miec rozlozona teksuree gotowa do przemalowania ?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

ooka juz sobie z tym poradizlem. uzylem normal mappingu i texportera wiec moge rozpoczynac malowanko. i tu mam drugie pytanie. jak zdefiniowac przezroczystosc drugiej warastwy(w moim przypadku rdzy) w tyhc mijscach w ktorych sobie tego zazycze? z gory thx

Napisano

Ale w czym ma być ta przezroczystość? W maxie czy photoshopie? W PSie warstwa musi mieć maska. W maxie zależy od renderera, ale generalnie potrzebujesz teksture rdzy oraz maske do niej (jako alfa rdzy, albo oddzielna czarno-biała bitmapa)

Napisano
  • Autor

oka juz woroszylow kliment mi omogl zrobilem mapowanie normal mapa w unwrapie i w photoshopi na jej podstawie maluje sobie blend'a do wrayblend mtl.