Przemo76 Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Mam pytanko takiej tresci. Jak zmusic Vraya do tego aby uzywal mapy HDR do reflections .Do slota reflections wrzucam mape hdri, enviroment jest normlanie vraysky. Wychodzi czarne lub mardzo ciemne jak przez przydymione szklo podczas gdy wszystko inne jest przepalone wrecz
Hynol Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Musisz multiplayera mapy HDRI zwiększyć BARDZO. Generalnie Sun i Sky jest do tego żeby nie dawać HDRI. Obie techniki są bardzo fajne, ale do innych zastosowań i łączenie ich jest niepotrzebne. Powiedz do czego Ci to potrzebne to znajdziemy optymalne rozwiązanie.
Przemo76 Napisano 5 Październik 2006 Autor Napisano 5 Październik 2006 robie wizke pierzeii ryneczku i potrzeba mi jakis refleksow nieba w szybach bo wychodzi bardzo jak martwa natura :)
Hynol Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Fakt że brak chmur w VraySky boli. Z drugiej strony, to raczej kwestia dobrego ustawienia materiału szkła, bo da się ładną fotke zrobić przy bezchmurnym niebie. Z drugiej strony, jeżeli nie radzisz sobie z materiałem szyby to faktycznie wsadzenie HDRI jest najlepszym pomysłem. Tylko musisz mu multiplayera bardzo podciągnąć (najlepiej użyć mapy VrayHDRI).
Przemo76 Napisano 5 Październik 2006 Autor Napisano 5 Październik 2006 now lasnie o to chodzi do poprzedniego posta dolaczylem aktualne testy, jakie masz/macie sugestie....... narazie bieda :/
Hynol Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Po pierwsze - VrayPhysical camery użyj i ustaw tak ekspozycje aby mieć w miare prawidłową jasność nieba. Niebo masz o wiele za ciemne, a materiały za jasne. Możesz próbować wsadzić na planie jakieś zdjęcie miejskie w miejscu gdzie łapie się odbicie na oknach.
@seba@ Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 Po co sie meczyc, dodaj w ps'ie. Beda takie jak bedziesz chcial i szybciej
Rekomendowane odpowiedzi