Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem, czy kamera nie za bardzo szaleje, nie da się niczemu przyjrzeć, bo szybko się porusza :)

Ale tak poza tym to miasto i GI fajne :D

Napisano

Przypomiały mi się moje nurkowania w miasto w starym dobrym Retaliator F-29 :)

A w ogóle to niezły pomysł na trening z kamerą. U Ciebie faktycznie rusza się jak zagubiony nietoperz. Ale może o to Ci chodziło..?

Napisano
  • Autor

No właśnie niezabardzo o to chodziło, więc będę ćwiczył:)

Napisano

Fajnie, że z GI:) Co do kamery, to dobrze by było zmienić na zakrętach krzywe obrotu na slow, bo porusza się jak robot. (najlepiej do animacji używaj kontrolera EulerXYZ, bo nad TCB Rotation masz słabą kontrolę). No i trochę za szybko:)

Napisano

hmmmmmm - to ja sie mecze z bipedem z walka 4 gosci na raz a ty mi tu serwujesz ........ filmik ktoru ma fajne niebi i to wszystko --- niedlugo umieszcze moj filmik - 10 min z dzwiekiem i sziekana na maxa - efekty wizualne sa ....... ale kompoj musial to strawic!!! - no to tyle z reklamy czekajcie na filmik - i juz teraz zalatwcie sobie divixa 5.05 - zaby zadzialal - noooooooo - stary jak chcesz zobaczyc i przekonac sie coi to jest animacja , ba filmik - to napisz na [email protected] [ to jest do wszystkich!!!!!!!!] - no to tyle !!!!

Napisano

Kamera zdecydowanie wymaga pracy. Jesli zaczynasz zabawe z animacja proponuje uzywanie jak najmniejszej liczby kluczy, np. 3 - 5 w sciezce. Latwiej Ci bedzie wtedy panowac nad ruchem i poprawiac go jednoczesnie.

Napisano

generalnie animka mi się spodobała (szczególnie pomysł - co do wykonania to moge tylko powiedzieć, że sam bym lepszej nie zrobił), dostałem tez nagłego napadu natchnienia i sam zacząłem dłubać

przyczepić się mogę tylko do jednej rzeczy, a konkretnie do rozmiaru (orginalnie 4,8MB) używając Virtual Dub i kodeka divix 4.12 bez straty na jakości (przynajmniej takiej, która by dla mnie była widoczna) zmniejszyłem ją do 990kB, jeżeli następne animacje też będziesz chciał trochę zmniejszyć i nie wykombinujesz jak to daj znać na meila, pozdrawiam i czekam na więcej boxowych animacji

Napisano
Originally posted by Połki

Fajnie, że z GI:)

oooooo GIzus..... w zasadzie to wszystko tu jest boxowate - modele, ruch kamery no i GI tak wiec tytul trafiony-zatopiony