BARTUS000 Napisano 11 Październik 2006 Napisano 11 Październik 2006 chcę użyć split polygon tool ale nic się nie pojawie (nie ma żadnej kreski) chciałem użyć CV tool z mj poly tool ale też nie ma efektu http://img177.imageshack.us/img177/233/beztytu322uxz0.png chciałbym połączyć ten vertex na górze ale on sie nie łączy z niczym
BARTUS000 Napisano 11 Październik 2006 Autor Napisano 11 Październik 2006 ok już rozwiązałem ten problem
BARTUS000 Napisano 11 Październik 2006 Autor Napisano 11 Październik 2006 teraz w innym miejscu mam ten sam problem split ani CV z mj poly tools nie działa na videotutorialu z którego korzystam jest taki efekt jakiego nie mogę uzyskać Czy to coś z moimi ustawieniami(jakimi?):(
BARTUS000 Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 znowu mam problem ze splitem. teoretycznie nic nie zmienilem w modelu ale raz mozna uzyc split polygon tool a raz nie. gdybym wcztał teraz ostatnio zapisaną scen, ktora w tym mniejcsu wygląda tak samo mozna by bylo uzyc splita, ale za duzo zrobilem by wczytywac(nie chce mi sie robic znowu tego samego), nie zmieniałem nawet ustanien split polygon tool. tak wogle to mozna splitowac tylko splitowanie przez kilka edgow naraz nie działa. czemu?? sorry ze tak glupi to tlumacze (inaczej nie umiem bo mam dyslekcje):)
piotrek Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Ponownie, masz najwyraźniej błędy w siatce- np. niezweldowane wierzchołki.
BARTUS000 Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 no właśnie niestety nie, siatka jest okey, tu chodzi o cos powazniejszego:(
piotrek Napisano 4 Marzec 2007 Napisano 4 Marzec 2007 Użyj funkcji Cleanup, by się upewnić. Gdyby wszystko było w porządku, split powinien działać...
BARTUS000 Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 robilem cleanup'a na kilka sposobów i nie działa dalej:) trzeba robic kropke na kazdym brzegu oddzielnie
BARTUS000 Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 juz trudno zesplitowalem pojedynczo, tak sie tez da:) mama teraz inny ptoblem patrzcie na to, jedno czrne drugie szare a taki sam materiał na jednym i drugim jest
BARTUS000 Napisano 4 Marzec 2007 Autor Napisano 4 Marzec 2007 tak to wyglada to co powinienem zrobic teraz??
BARTUS000 Napisano 6 Marzec 2007 Autor Napisano 6 Marzec 2007 wyszło mi troche jasniejsze, zrobiłem małego cuba i zeskalowalem na większego( bo jak od razu robilem duzego i skalowalem na mniejszego to znowu sie robił czarny:( ) i pousuwalem kilka scian:) i teraz na tym jasniejszym mozna uzyywac elegancko splita:) dziwna teoria nie wiem o co w tym chodzi ale tak sie dzieje:(
happy-angel Napisano 7 Marzec 2007 Napisano 7 Marzec 2007 Jak chcesz zeby ci sie pojawial obiekt po srodku defoultowymi ustawieniami tak jak to bylo przed 8ma wersja to w hotbox > create > poly / nurbs > na samym dole masz taka opcje jak interaktywne towrzenie czy cos takiego po odchaczeniu opcji bedzie ci odrazu po kliknieciu na wybrana bryle tworzyc ja po srodku sceny
Rekomendowane odpowiedzi