Napisano 15 Październik 200618 l Witam wszystkich. Przedstawiam moją pierwszą pracę 3D na tym forum. W przyszłości postaram coś jeszcze tu wrzucić. Liczę na Wasze opinie. Informacje: Czas pracy nad projektem około 12 godzin (w wolnych chwilach) Czas renderingu 1 godzina Użyte programy: 3D Max 8 SP3 plugin do Maxa nPower NURBS 1.5 Brazil r/s 1.2.58 Photoshop CS2 DOF Pro generator 1.2 Sprzęt: Sempron 2800+ 1GB Kingston Ramu 80GB WD 7200
Napisano 15 Październik 200618 l ma klimat. fajne. jak na te pracki z serii mały obiekt + efekt makro to bardzo fajne.
Napisano 16 Październik 200618 l macgar: zmień nazwę wątku na zgodny z zasadami tytuowania wątków zapoznaj się też z całym regulaminem forum max3d.pl w przeciwnym wypadku wątek zostanie usunięty
Napisano 16 Październik 200618 l ladnie wyszlo tylko zastanawia mnie te 12 h ? i godzina redneringu :*
Napisano 16 Październik 200618 l Autor Miło mi że Wam się podoba. No tak około 12 godzin, wieczorkiem jak mam czas to sobie modeluje :) być może dla jednych to dużo a dla innych mało :)
Napisano 16 Październik 200618 l aaa i jak sie przypatrzylem to to jest na banbusowej podkladce to tam gdzie nitki powinno byc wypukle a nie wklesle bump w przeciwna strone ;]
Napisano 16 Październik 200618 l ladnie wyszlo tylko zastanawia mnie te 12 h ? i godzina redneringu :* a mnie nie zastanawia, zrob tak dobra prace do jutra rana... Bardzo dobrze wyszlo, przyciaga wzrok.
Napisano 16 Październik 200618 l Autor Kuciel ma racje :) do podkładki bambusowej się nie przyłożyłem. Bamp Map jest widoczny dość dobrze blisko pudełka (w cieniu) a później to już się spłaszcza. Trzeba to dopracować ;)
Napisano 17 Październik 200618 l Autor Dziękuje :) miło mi. Pokazałem ten render kumplowi zawodowemu fotografowi. Stwierdził fajna fotka ;) Wiadomo że gdyby się dobrze przyjrzał to pewnie by coś znalazł (jak jeden tu z kolegów na forum), no ale pierwsze spojrzenie jest ważne :)
Napisano 25 Październik 200618 l rownolegle ulozenie dwoch zapalek na stole wyglada tak troche sztucznie imo... o reszcie nie moge wiele powiedziec bo sie nie znam ale wyglada to jak zdjecie dla mnie :) wiec jest super.
Napisano 27 Październik 200618 l Wszystko git, jak zdjęcie prawie :P, ale te spalone zapałeczki dziwnie ułożone.
Napisano 28 Październik 200618 l Autor he he, ciekawe macie spostrzeżenia, wezme to pod uwagę przy następnej scence ;)