Napisano 16 Październik 200618 l witam wszystkich!!! od kilku miesięcy próbuję swych sił w digital paintingu i postanowiłem sie podzielić moją radosną twórczością..:) Czekam na komentarze i uwagi!
Napisano 16 Październik 200618 l Trzecia praca od góry ma świetny klimat, gdybyś ją podciągnął to byłoby super, bo teraz bardziej przypomina szkic, niż skączoną pracę. Ale to tylko moja opinia :)
Napisano 16 Październik 200618 l Pracki fajne. Momentami za miękkie pędzle imo, i opacity za małe. Nie bój się twardych kontrastów. Teraz etap czepiania się pierdół. lesna scena - troche za jednolity ten ostatni plan, ta sciana lasu, gdybys kapke zróżnicował te plamy zieleni byłoby fajnie, i trochę ciemniejsze im bliżej ściółki, swiatło na tej dziewczynie dziwne, jakby była oświetlona od frontu, nie (na co wskazuje cień) od góry nad jeziorem - owad fajny, cos wychodzące z jeziora mniej fajne, zastanawiam się dlaczego niektóre liście są półprzeźroczyste? 0o' świt - bardzo fajne, byłoby jeszcze lepsze gdybyś to bardziej wykontrastował, rozjaśnił obszar "około słońca", jakieś bliki po nasłonecznionej stronie góry na horyzońcie, cień postaci za krótki - wygląda jakby słońce padało nań pod kątem jakichś 65-70 stopni, a nie kilku stopni jak to o świcie z reguły bywa, bardzo fajna skała, mgła trochę mdła jak na moje gusta, ale co tam komu pasi..dwa ostatnie arty takie sobie imo - za puste są te kadry, w ostatnim te ślady fajnie, ale mimo to pierwszy plan strasznie pusty jest.
Napisano 16 Październik 200618 l takie zdeka zblurowane te Twoje arty :D.... radze uzywac wiecej roznych brushy stosowac wiekszy kontrast pomiedzy poszczegolnymi elementami.. oraz ciepłe i zimne kolorki ;) bo tutaj tego brak przez co nie ma wrazenia przestrzeni...itd
Napisano 19 Październik 200618 l Autor dzieki wszystkim za komentarze!:) spróbowałem wykorzystać wasze rady w jednej z prac nie wiem czy mi sie to do końca udało... co do korzystania z miękkich pędzli to rysuję myszka i trudno mi uzyskać dobrą kreskę, staram sie to jakos zatuszować i wychodzi tak jak wychodzi "zdeka zblurowane" w każdym razie będę próbował dalej..:)
Napisano 19 Październik 200618 l Heh :) Znam ten ból rysowania myszką :) Ostatnia praca zieje lasem, fajnie udało ci się to ukazać :) Fajna ta mgiełka dodaje tajemniczości. No ale coś jest nie tak z perspektywą ściętego pnia.... i te oczy w środku, ja bym je sobie darował, a jeśli już to bardziej bym je zbliżył do siebei bo teraz sprawiają wrażenie ze jest tam jakiś wielgaśny kot, który sie zaklinował wewnątrz pnia. pozdro
Napisano 20 Październik 200618 l Hej. Super mokry las. Naśladuj przyrodę, złoty podział itp. ;) Potrzeba więcej przypadku...ale kontrolowanego. Wyczuj naturę i będzie super :) Pozdrawiam. PS..jak definiujesz kategoryczny cień, to kładź go konsekwętnie.-lewa" edit. atmosferę zajekurczedobrą.....zrobiłeś...naprawdę super :) O to chodzi :) Edi2 . Ja się w twym lesie znalazłem:) udało Ci się. Oby tak dalej.edit3. zróżnicować motyle(są na tym samym planie) PA;)
Napisano 20 Grudzień 200618 l Autor kolejny obrazek.. prawie speed:) Lacedemon- staram sie, staram ale różnie to wychodzi:)
Napisano 21 Grudzień 200618 l Cosik tukej Tobie nie zabardzo wyszło (tj. może to moje przypuszczenia), ale wydaje mi się że woda powinna być głębsza (ciemniejsza) w miejscu w którym wychodzi ręka, ponieważ w chwili obecnej wygląda to tak jakby cała postać miała zmieścić się w "metrowej wodzie", idąc dalej ręka wydaje mi się że powinna mieć jakieś refleksy światła od wody , całość reasumując wygląda nieźle - choć zastanawiam się czy nie jest to jakiś techniczny mixik ;)... Pozdrawiam
Napisano 3 Styczeń 200718 l Autor MCMiriam owszem troche techniczny miksik- dodalem texturę wody ze zdjęcia, ciało miało leżeć w płytkiej wodzie ( w sumie to powinno być widać zarys:)) a teraz dla odmiany rysunek ołówkiem