Kris_R Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 Zacząłem prace nad nowym demkiem bo stare ma już 5 lat i śmierdzi tęchlizną. Chciałbym aby to demo jakoś wyglądało, stąd pomysł na taki otwarty wątek aby każdy mógł krytykować cały czas w trakcie powstawania demka. Za wszelkie uwagi i porady z góry dziękuję, licząc na to, że wasza pomoc zmobilizuje mnie do pracy a w efekcie do powstania dema, które da się jakoś oglądać... może komuś gdzieś się później spodoba...zobaczymy. Postaram się na bierząco wrzucać updaty. Z racji, że demo jest mocno pod kątem animacji, zapewne trafi tu trochę plików video... ale na razie nie mam pomysłu gdzie je wrzucać w necie aby każdy mógł spokojnie je oglądać. Jakieś sugestie? Załączam kilka modeli in progress... będą otwierały demo przelatując przez ekran w odpowiedni dla siebie sposób, robiąc różne rzeczy... docelowo zbudują piramidę, która niestety nie wytrzyma zbyt długo To będzie pierwsza część demka. Koncepty do tych modelików są autorstwa Andrew Bella. pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 fajne modeliki - powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 WitaM!! modeliki cool :) filmiki wrzucaj tutaj rapidshare.de czekamy na pierwsze animacyjki :) pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 Masz stajla, siuper modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 a może byś zrobił kręcący się wolno podest (już troszkę oklepane) na którym jest model i wykonuje jakąś sekwencję ruchu , np. bieg ( tyle że w miejscu) i zaczyna się od pokazania siatki modelu i podczas obrotu przybywa powoli bajerów od textur przez jakieś włoski aż po GI. Każdy model może robić co innego of course ;) możesz nawet pokusić się o zbudowanie jakiejś logicznej fabułki z tego. Ten pierwszy może się nerwowo i z przestrachem rozglądać na boki bo jakiś taki zastraszony jest ;) kolejny może uciekać w popłochu i zestresowany oglądać się do tyłu a jeszcze inny może go gonić :) po czym wszyscy wpadają na siebie . pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 16 Październik 2006 Share Napisano 16 Październik 2006 Ten pierwszy może się nerwowo i z przestrachem rozglądać na boki bo jakiś taki zastraszony jest ;) A drugi kroczyć groźnie....a trzeci moze udawac uradowanego ze ten drugi goni pierwszego a nie jego samego ;) Powodzenia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 Jarku.. pomysł ciekawy, jednak demo będzie mocno animacyjne i od razu zacznę na pełnym ruchu, bez pokazywania siatki i shaderów. Dzięki za propozycję :) Zacząłem pierwsze szkice zachowań potworków to na pewno niebawem wrzucę. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Ja bym też proponował zastosować maxwellowe multilight - mogło by fajnie wyglądać :] Przy okazji - fajne modeliki - zwłaszcza 'hipcio' z nosem i zębami po prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 dajesz czadu stary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 No no, ładnie, przypomina nowe kreskówki, niby dla dzieci ale dzieci się z nich nie śmieją natomiast dorośli wyłapują niuanse animacji i przenośni i bawią się świetnie. Obyś skończył:P Chyba też się niedługo pierwszymi renderami z dyplomu pochwalę:) Ale jeszcze trochę, jeszcze trochę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Dwa sa fajne...pierwszy z gory i ten tlusty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Mi tez sie podobaja malo jest fajnych i ciekawych postaci a te wygladaja naprawde interesujaco. Co do samego demoreall to chyba tak naprawde to jak ono bedzie wyglodac zalezy od tego co najbardziej chcesz zareklmowac ze swoich umijetnosci, bo domyslam sie ze nie jest to proba nauki czegokolwiek tylko wrecz przeciwnie wykorzystanie tego co potrafisz najlepiej. Jesli animacja to jakies postacie wykonujace konkretne czynnosci w jakims ograniczonym srodowisku, jesli modele to przedewszystkim prezentacja siatki itp. wydaje mi sie tez ze nie warto porywac sie z motyka na slonce i nie probowac robic czegos czego do konca nie czujesz zeby nie wyszlo na fuszerke :/ . Napwno te rzeczy wiesz ale strasznie mi sie nudzi w pracy :D (mam nadzieje ze szefu tego nie przeczyta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 30 Październik 2006 Autor Share Napisano 30 Październik 2006 Oki doki.. dzięki za dobre rady! Wszelkie wasze uwagi bardzo cenię. Ale zapytać muszę o Maxwellowe multilight.. nie bardzo wiem jak to miałoby wyglądać. Maxwella znam jeszcze z testów w wersji beta.. i na tym się skończyło. Malutki update.. kolejny stworek.. z szybkim, miękkim rigiem. Docelowo te modeliki mają być takie cartoonowo-gumowate. Pozdrawiam! (na screenie widać na razie rozciągliwe uszka i kilka kostek na około ust)... więcej w drodze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 31 Październik 2006 Autor Share Napisano 31 Październik 2006 Ok ;) doczytałem co to ten Multilight... ale liczenie animki w Maxwellu jakoś mi się nie uśmiecha :D Tak czy siak dzięki za radę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 modelik ladny, ale wciaz czekamy na pierwszy ruch ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 To samo co nielot ;) Dawaj jakąś animke na pożarcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 mam nadzieje,ze zdajesz sobie sprawe iz przy tak prostych modelach animacja musi wymiatac:)? btw kojarzysz firme jak Big Idea? Keith Lango w niej dziala. Tak mi sie cos widzi,ze jak bys zrobil full wypas animowany to profil w/w firmy bylby gdzies tam zblizony do tego co moglbys miec ochote robic;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 fajne ma oczka ten ostatni. czekamy na animacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 1 Listopad 2006 Autor Share Napisano 1 Listopad 2006 animki będą :) w końcu tego dotyczy ten wip ;) Dzięki Paweł za radę. Po to wip,. żebyście mnie przydusili do porawek tak długo, aż animki będą wymiatać :) A takie mam założenie... demo będzie dotyczyło animacji więc te modele są tylko pretekstem i punktem wyjścia. Nie o modeling de facto tu chodzi tylko właśnie o ruch... muszę jakiegoś serwa założyć zdaje się.. chyba, że będę testy wrzucał na rapidshare? nie będzie to zbyt uciążliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 ruchy wykazuj! RUCHY !! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 albo na youtube/google video. OBOJETNIE byle jakos nam pokazac :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Tei Dude ;] pamiętasz jeszcze o tym wątq ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Pewno, że pamiętam... ;) cały czas prace w wolnych chwilach postepują. Jeszcze ciut ciut i pierwsze animki zaczną tu wpadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi