Napisano 19 Październik 200618 l Witam Robiłem tutek na potrzeby szkoły i postanowiłem żeby sie nie marnował więc pokazuje www.grafika3ddawcio.xa.pl w dziale tutoriale > modelowanie felgi. Wiem że jest tego typu tutków bardzo dużo no ale jak wspominałem robie na potrzeby szkoły. Nie jest to nic nadzwyczajnego no i felga tez nie jest idealna ale już mi się niechciało więcej opisywać, aha jest przeznaczony dla bardzo początkujących więc ci co mają pojęcie o maxie niemają tam czego szukać.
Napisano 19 Październik 200618 l Hmm, robisz błędy, którymi lepiej się nie dzielić. ;) Dodajesz TurboSmooth przed powieleniem ramion. Ramiona powielasz w jakiś dziwny sposób, tymczasem wystarczy polar array. :) Mam też wątpliwości co do okrągłości otworów na śruby.
Napisano 19 Październik 200618 l Z deka troche tam bledow jest - krzywe kola na sruby itp ;], ale zoltodziobom sie moze przydac ;]
Napisano 20 Październik 200618 l no tutek jak tutek dla bardzo poczotkujących :) dla tego ja swojego nie pokaże:P
Napisano 20 Październik 200618 l Autor trochę wyjaśnień RA-jak chodzi o to powielanie ramion to kiedyś widziałem w jakims tutku to koleś też tak powielał więc jakoś też nie pomyslałem o polar array a otwory moze są troche krzywe Knysha- no moze sie przydać hropinski- jasne że mozna to poweldować i dużo innych rzeczy mozna dopracować ale po prostu mi sie już niechciało a taki co jeszcze nigdy w maxie nie siedział będzie zadowolony z takiego efektu (wiem po sobie) mkrzysiek- tez prawda, pokazuj "swojego". nielot007- dziekękuje no dzięki wszystkim za komenty.