necner Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 mam taki problem, po zaznaczeniu polygonow ktore chce naniesc na mape UVW niechce mi je wyswietlic :/ najciekawsze jest to ze textporter renderuje je :/ a normal i unfold mapping dziala na nie, jedynie freeform mode wyswietla w jakim miejscu sie znajduje (naszczescie da sie go zeskalowac). oczywiscie dalem uhide all + zresetowalem ustawienia w advanced option ale to nic niedaje :/ heh sorki z maly spam ale jakos niemoge znalesc odpowiedzi na moje pytanie
Ania Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 nie rozumiem, gdzie zaznaczasz poligony i gdzie chcesz je wyświetlić? być może chodzi o kliknięcie na niebieskobiałą kostkę w material edytorze (mając zaznaczoną tam bitmapę którą chcesz wyświetlić).
necner Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 moze screeny troche ci rozjascia oco mi chodzi zaznaczone polygony w oknie 3ds maxa powinny sie wyswietlic w ramce w UVW ale tak niejest :/ przypominam ze unhide jest w UVW wylaczony i opcje na default ustawione a tak niebieska kostka to zapewne show map ktora i tak nic niedaje
tadzio Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 W oknie Edit UVWs na dole masz rolkę gdzie jes teraz "All ID's". Kliknij tam. Powinno byc tez to co zaznaczyłeś.
necner Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 powinno ale nie jest :/ (jest 1,2 all IDs na 1 i all nic sie niezmieni a na 2 znika wszystko)
tuall Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 wejdź w oknie Edit UVWs w OPTIONS (te na górze pod paskiem niebieskim) - Unwrap options - i w ramce COLORS wybierz jakiś sposób hatchowania selekcji ... np.CROSS HATCH Diagonal Upward . może to to Ci się odhaczyło przez przypadek ? pozdrawiam
Hynol Napisano 27 Październik 2006 Napisano 27 Październik 2006 Ja bym odznaczył afect center tile w options.
Rekomendowane odpowiedzi