Napisano 4 Październik 200321 l Kosmita zamieszczony ponizej jest wynikem 2,5 godzinnej pracy z tutorialem z 3dbuzz.com. Jest to moja pierwsza postac. Zamieszczam go glownie po to aby ktos mi pomogl go zriggowac jak go skoncze.
Napisano 4 Październik 200321 l Originally posted by blood_brother Zamieszczam go glownie po to aby ktos mi pomogl go zriggowac jak go skoncze. Co to znaczy zriggowac ?? Pozatym glowa jesty milutka i podoba mi sie nie ma wiekszych szczegulów i chwilowo to tyle :D bravo
Napisano 4 Październik 200321 l Autor wstawic kosci i stworzyc ograniczenia ruchow(koperty)(jakos tak). Ulatwia to animacje
Napisano 4 Październik 200321 l ja tam ekspertem nie jestem ale do riga to tu jeszcze chyba daleko - na razie to mozna co najwyzej o facial-u mowic...;) on juz jest sklejony? bo strasznie ma kanciaty pysk pod nosem! (na czole zreszta tez, ale mozna to podciagnac pod \"grzebien kostny\" ;)) a wogole to calkiem sympatycznie ci wyszedl... ... tylko ma jakies takie... ... nieobecne spojrzenie... hehe
Napisano 4 Październik 200321 l Autor Maly update. Poprawilem troche twarz i dodalem oczka. Nie moge tych oczow jakos ladnie ustawic.
Napisano 5 Październik 200321 l wyglada jakby w ciazky byl :d ciekawie ci to wychodzi, mnie sie podoba p.s czekam na nastepne rendery...
Napisano 5 Październik 200321 l Mnie sie podoba...tylko wedlug mnie dajesz albo za duzego mesh smootha albo masz za gesta siatke...bo to wszystko wyglada jakby bylo stałe...a nei organiczne... pozdr
Napisano 6 Październik 200321 l Autor i stopki. moze jeszcze dzisiaj zaczne rece ludzie komentujcie. prosze chociaz taki jeden malutki komentarzyk
Napisano 6 Październik 200321 l a ja sie dalej trzymam ze to wszystko jest za solidne...bez zadnej organiki...i to nie wina materialu... pozdr
Napisano 7 Październik 200321 l No goólnie fajnie, ale żeczywiście coś wygląda jak odlew z gipsu:| A te stopy mają być takie fizyczne? Nie znam się na obcych:)
Napisano 7 Październik 200321 l Autor takie stopy sa na rzutach. zaraz wrzuce siatke low i zobaczycie czy co jest nie tak
Napisano 7 Październik 200321 l ja to bym mu troche mostek uwydatnil - wiem ze w sumie alien to nie czlowiek ale zebra czegos trzymac sie musza
Napisano 7 Październik 200321 l Autor poczatek raczek tzn jeszcze tylko dlonie. ludzie komentujcie. juz mi sie odechciewa robic.
Napisano 9 Październik 200321 l Autor Model nareszcie skonczony. Musze tylko polowki polaczyc ale dzisiaj mi sie juz nie chce. I teraz prosze was o pomoc od czego i czym zaczac riggowanie???? Wszelka pomoc (krytyka tez) mile widziana. Pozdro[piwo]
Napisano 10 Październik 200321 l Co do rigowania to pewnie bones+skin. W helpie masz tutorial jak to wszystko zrobic.
Napisano 10 Październik 200321 l Z pewnościa skorzystaj z tego helpa w maxie - bo twoja postać podobna jest do tej z tutka:D - też taka chuda - wiec nie powinieneś mieć najmniejszego problemu:D Giorgione
Napisano 10 Październik 200321 l Autor Witam Mam pytanko: Czy kosci znaczy sie te finy w kosciach musza byc mniej wiecej dopasowane do ciala???? Pozdro[piwo]