Napisano 16 Listopad 200618 l Witam. po jakimś czasie używania w tej samej scenie narzędzia boolean->diffrent zaczyna wyskakiwać błąd...wie ktoś co to jest?
Napisano 16 Listopad 200618 l Błąd - wyrażenie oznaczające pewien błąd, usterkę, niepożądane, powtarzające się przy zajściu określonych czynników działanie programu, wynikające z błędu człowieka na jednym z etapów tworzenia oprogramowania, zwykle na etapie projektowania lub tworzenia kodu źródłowego. pokaz ten "blad" ;P dobra widze blad, thx :D
Napisano 16 Listopad 200618 l To pokaż jeszcze software który ma dobre booleany:) Wiesz booleany sa raczej do pupy. W xsi i tak działają lepiej niż np. w maxie. pokaż może tan bulinowany obiekt? może sie coś z operatorami chrzani? Moze spróbuj freeze na obiekcie przed booleanowaniem?
Napisano 17 Listopad 200618 l Autor gutekfiutek napisał: To pokaż jeszcze software który ma dobre booleany:) Wiesz booleany sa raczej do pupy. W xsi i tak działają lepiej niż np. w maxie. pokaż może tan bulinowany obiekt? może sie coś z operatorami chrzani? Moze spróbuj freeze na obiekcie przed booleanowaniem? freeze przed boolean nie pomaga napewno bo już to sprawdziłem. Moja wina polegała na tym że chciałem wyciąć kształt w obiekcie który wcześniej odbiłem symetrycznie
Napisano 17 Listopad 200618 l oo dobrze wiedziec ze taki prblem jest tzn ze odbiłeś jako klona, czy zrobiłeś symmetrize?
Napisano 21 Listopad 200618 l Autor gutekfiutek napisał: oo dobrze wiedziec ze taki prblem jest tzn ze odbiłeś jako klona, czy zrobiłeś symmetrize? symetrize
Napisano 21 Listopad 200618 l hmmmm ciekawe ze ci sie wywala, nie sadze aby to bylo przez to ze uzyles symmetrize , ostatnio tez uzywalem boolena na takim obiekcie z symmetrize i nie mialem zadnych problemow, obiekt dosyc ciezki(chociaz nie super ciezki;)jakies 170 000 poly i elegancko sie wycielo, bez zadnych problemow a poza tym jak zrobiles freeze to symmetrize znika:)
Napisano 22 Listopad 200618 l e=mc^2 napisał: hmmmm ciekawe ze ci sie wywala, nie sadze aby to bylo przez to ze uzyles symmetrize , ostatnio tez uzywalem boolena na takim obiekcie z symmetrize i nie mialem zadnych problemow, obiekt dosyc ciezki(chociaz nie super ciezki;)jakies 170 000 poly i elegancko sie wycielo, bez zadnych problemow a poza tym jak zrobiles freeze to symmetrize znika:) Też miałem podobny problem i faktycznie byłem pewien, że to sie dzieje własnie z powodu "symetrize" zeby sobie z tym radzić odrysowywałem obiekt i tworzyłem taki sam za pomoca PoleMesh->Loft... :). Dzisiaj postanowiłem jeszcze raz to sprawdzić, wiec: - utowrzyłme Cube, obciąłem połowe, użyłem symetrize i wycinałem nim także w obiekce Cube - niestety, gdy to samo chiałem zrobić za pomocą obiektu z którym kidyś były problem "i bądź tu mądrym...!!!" Aha teraz mam nowszą wersje (5.11) to może dlatego wycią bez problemu ten kwadrat, a przedtem miałem 5.1 i ten obietk z którym są problem był własnie w niej utworzony...hmmm?!