BooM-Bel Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 postanowiłem wyrzeźbić sobie mortifikatora. kto zna \"kroniki mutantów\" ten wie co to za mroczny typek spod jasnej gwiazdy :). niestety na necie nie znalazłem zbyt wielu artów nadających się na referencje. jeżeli ktoś zna stronkę gdzie znajdę widok z boku mortifikatora to będę wdzięczny ja sięnim ze mną podzieli. a oto co udało mi się zrobić na podstawie jednego rzutu.
Ufooox Napisano 7 Październik 2003 Napisano 7 Październik 2003 ciekawy choc narzie niezbyt widoczne szczegoly :P
BooM-Bel Napisano 7 Październik 2003 Autor Napisano 7 Październik 2003 niecowiecej chełmu. mam nadzieje że znajde jakieś referencje bo niedługo zaczne modelować to czego nie widać na tym co mam
RK Napisano 9 Październik 2003 Napisano 9 Październik 2003 Fajny- jedyny problem to to że tak naprawdę ilustrator wykonujący ten rysunek trochę zmienił wygłąd hełmu mortificatora. Spójrz na praca Bonera- u niego jest prawidłowy.
BooM-Bel Napisano 14 Październik 2003 Autor Napisano 14 Październik 2003 właściwa wersja chełmu mortifikatora. dzieki RK
Kuciel Napisano 15 Październik 2003 Napisano 15 Październik 2003 jako iz sam bardzo loobie warhammera i tym podobne klimaty, nie moge sie doczekac az mortyfikator bedzie skonczony :)
BooM-Bel Napisano 15 Październik 2003 Autor Napisano 15 Październik 2003 No córz może nie idzie mi to w zawrotnym tępie, ale najważniejsze że wogóle idzie. Chełm prawie skończony więc jutro pewnie się zajmę zrobieniem jego właściciela (mam nadzieje)
RK Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 Hełm słodziutki. Dodasz płytki we wlotach powietrza czy zostawisz jak jest i zrobisz na teksturze ?
BooM-Bel Napisano 16 Październik 2003 Autor Napisano 16 Październik 2003 Nie jestem do końca zadowolony z końcowego efektu, ale na razie odpuszczam sobie pracę nad chełmem. Co do płytek na wlotach powietrza to zrobię je na siatce. Puki co cheł odkładam na półkę i zabieram się za zrobienie jego właściciela. Może nie będzie miał idealnej siatki ale wszystkie niedoskonałości ukryje pod pancerzem :). Mam nadzieję umieścić jego pierwsze renderingi wieczorkiem.
Bacry Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 Płytki na wylotach z siatki nieźle wszystko obciążą. Czy wyloty są dziurkowane czy tylko pasy? Bo jak ten pierwszy rodzaj to siatka killer wyjdzie (dla procka oczywiście).
BooM-Bel Napisano 16 Październik 2003 Autor Napisano 16 Październik 2003 płytki będąpodłużne. a to pan z chełmem i bez chełmu. trochę dziwnie wygląda ale nie jest jeszcze do końca ubreany :)
darkelf Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 nomdziwnie, moze troch wiekszy obrazeczek ;D
Kuciel Napisano 16 Październik 2003 Napisano 16 Październik 2003 jak dla mnie to proporcje sa dobre w koncu to pancerz ma kolosalnie wielki:D
Tesaurus Napisano 20 Październik 2003 Napisano 20 Październik 2003 Mnie sie bardziej podoba ten \"zly\" hełm, poprawny wyglada jak jakas przyssawka... Ja juz chyba gdzies tego mortyfikatora widzialem :D
RK Napisano 20 Październik 2003 Napisano 20 Październik 2003 E tam... zdaje Ci się... gdzie mógłbyś widzieć mortyfikatora ? :D
soshka.cg Napisano 20 Październik 2003 Napisano 20 Październik 2003 Ja juz chyba gdzies tego mortyfikatora widzialem Ja wiem gdzie widziałeś mortyfikatora - na relacji z obrad naszego sejmu [lol2]
RK Napisano 20 Październik 2003 Napisano 20 Październik 2003 Za szerokie barki w porównaniu do ud i nóg- ma klate jak buldog i małe nóżki. Jak skorygujesz będzie super.
BooM-Bel Napisano 20 Październik 2003 Autor Napisano 20 Październik 2003 Co do proporcji nóg to jeszcze nad nimi popracują, ostatecznie mają tylko być oparciem dla materiału. Tak to sobie wszystko zaplanowałem, że tylko ramiona będą widoczne. Dzisiaj dodałem naramienniki i coś mi się zdaje że w chełmi zrobiłem zaszerokie wloty powietrza po bokach. Nie podoba mi się przez to ustawienie i wielkość naramienników ;(
Bacry Napisano 21 Październik 2003 Napisano 21 Październik 2003 Naramienniki sa OK. Przynajmniej tak wyglada w tym widoku.
BooM-Bel Napisano 22 Październik 2003 Autor Napisano 22 Październik 2003 niesstey nie mam czasu na postępy w pracy więc tylko :( przeskalowałem naramiennikii
BooM-Bel Napisano 28 Październik 2003 Autor Napisano 28 Październik 2003 Niezbyt imponujący ale zawsze jakiś kroczek na przód. Dzisiaj pas mortifikatora. Nie jestem do końca pewien ale chba brakuje mu jeszcze jakichś bajerów.
BooM-Bel Napisano 24 Listopad 2003 Autor Napisano 24 Listopad 2003 Troszkę czasu zleciała od momentu kiedy ostatni raz posiedziałem przy Mortim ale jakoś tak się złożyło że były ważniejsze sprawy. Dzisiaj przedstawiam odsłone granatów które bedzie miał przy pasie. Niebardzo mogę się zdecydować na to który tam umieścić więc może jakieś sugestie.
Bacry Napisano 25 Listopad 2003 Napisano 25 Listopad 2003 Pas powinien się lekko obniżać z przodu. Tak przeważnie jest z pasami :D
Rekomendowane odpowiedzi