sebba 10 Posted November 19, 2006 Witam wszystkich. Mam noz na gardle, na studiach mam zajecia z grafiki, dodatkowo, ja nigdy nie bylem dobry z grafiki i nie mialem z tym nic wspolnego, a zeby zaliczyc musze wykonac jakis obiekt 3d i go wyrenderowac, staralem sie zrobic cos sam, ale ja naprawde nie mam najmniejszego pojecia jak w tym programie sie czymkolwiek oblsuzyc, czytalem juz tyle tutoriali ale nic z tego, do tego trzeba miec dar talent, ja tym nie zostalem obdarzony. Jaka moja prosba, potrzebuje jakis bardzo prosty element zrobiony w 3d maxie i zrenderowany, tak zeby komus nie zajelo to duzo czasu a ja zebym mogl zaliczyc grafike, nie wiem moze np butelka od piwa, dlugopis, telefon. Cos latwego bardzo bardzo prosze! Dziekuje z gory, Sebastian Share this post Link to post Share on other sites
piksar 406 Posted November 19, 2006 zrobić coś to nie problem, możemy coś wykombinować, ale jak wytłumaczysz powstanie tego modelu jak Cię wykładowca zapyta (i nie daj Boże się zna) na kiedy masz deadline ? Share this post Link to post Share on other sites
sebba 10 Posted November 19, 2006 gadalem z ludzmi z roku wyzej i mowili ze praktycznie kazdemu z nich ktos robil prace i nikogo sie nie zapytal co jak do czego i z czym sie je! chcialbym prace miec na piatek, ostatecznie na niedziele. koniec ze mna bedzie w poniedzialek (22.11) :( Share this post Link to post Share on other sites
krzyhhh 123 Posted November 19, 2006 w obojętnie jakim sofcie ? czy może behemot >:) Share this post Link to post Share on other sites
Chalek 39 Posted November 19, 2006 przysiadz jeszcze raz, zrob jakiegos tutka, dasz rade. Nauczysz sie czegos, nie beda Cie meczyly wyrzuty sumienia... ;) to nie jest takie trudne Share this post Link to post Share on other sites
krzyhhh 123 Posted November 19, 2006 poco mamy ci robić.. równie dobrze możesz zassać jakiś free model.. i go poprostu zrenderować... klawiszem F9.. Share this post Link to post Share on other sites
piksar 406 Posted November 19, 2006 dajcie już spokój, postaram sie mu pomóc ----edit do postu poniżej pomóc ustawić i wyrenderować czajniczek z 3 widoków 1 Share this post Link to post Share on other sites
Chalek 39 Posted November 19, 2006 ... postaram sie mu pomóc pomoc? ... to jest Polska wlasnie Share this post Link to post Share on other sites
Cerebrate 11 Posted November 19, 2006 jedziesz pixar :) jestem z tobą :> Share this post Link to post Share on other sites
Matys 90 Posted November 20, 2006 Chalek wydaje mi sie ze troszke przesadzasz kolega napisal co i jak nic nie ukrywa wiec jesli ktos chce mu pomuc to robi to w taki sposob jak uznaje za stosowny. osobiscje skierowal bym go do dzialu tutoriale na tym forum, albo na turbosquid.com gdzie mozna sciagnac obiekty za free i zimportwac do maxa. (file->import) a nastepnie kliknac render. 30min roboty Share this post Link to post Share on other sites
sebba 10 Posted November 20, 2006 piksar dzieki! a poza tym panowie, nie wierze ze wam nigdy nikt w niczym nie pomagal! dziekuje bardzo! Share this post Link to post Share on other sites
Touch 287 Posted November 20, 2006 Daj znać co dostałeś, o ile to na ocenę;D Może pośmiejemy się z piksara;P ...[joke];D Share this post Link to post Share on other sites
illy 282 Posted November 20, 2006 pokazcie ta prace piksara! Share this post Link to post Share on other sites
Guest _Kreska_ Posted November 21, 2006 pewno oblal... Share this post Link to post Share on other sites
piksar 406 Posted November 21, 2006 i tak Wam nie pokażemy Share this post Link to post Share on other sites
Guest _Kreska_ Posted November 22, 2006 poka poka! nie badź taki! Share this post Link to post Share on other sites
startingmax 10 Posted November 23, 2006 1pixar respekt 2nie sluchac cieci ktorzy nie chcieli pomoc 3ktos napisal taka polska ? 4odpowiadam tak taka polska ze nikt nie chcial pomoc pixar 2 razy respekt 5ja zaluje ze nie pomoglem (ale dopiero teraz znalazłem posta) 6tak taki powinien byc polak 7 ale wlasciwie tez mogles troche cos zrobic?he ? ostatni 8w sumie to nawet rozumiem jutro mam zagrac na flecie na ocene umiem rysowac ale do muzyki to slabo 9jezeli wszyscy juz wysmiali to koniec postu Share this post Link to post Share on other sites
Chalek 39 Posted November 23, 2006 3ktos napisal taka polska ? Ja napisalem. Share this post Link to post Share on other sites
piksar 406 Posted November 23, 2006 4odpowiadam tak taka polska ze nikt nie chcial pomoc pixar 2 razy respekt zawsze możesz kliknać na ikonce wagi pod moim avatarem a tam jest wszystko napisane co dalej 1 2 Share this post Link to post Share on other sites
startingmax 10 Posted November 24, 2006 jakis ty pewny siebie na punkty trzeba zasluzyc i dam spoko Share this post Link to post Share on other sites
nielot007 410 Posted November 24, 2006 piksar pokaz jak ci to wyszlo :) i tez jestem ciekaw co dostanie :) pozdro i powodzenia :) Share this post Link to post Share on other sites
hkropinski 255 Posted November 24, 2006 a jaka przyjemnosc isc na grafike, zdawać i nic nie umiec??:/ Share this post Link to post Share on other sites
Eloy 5 Posted November 25, 2006 Popieram pikSar-a. Ludziom trzeba pomogac sam kiedyś potrzebowałem pomocy. Z ludźmi z różnych forów zrobiłem sam zarąbisty projekt. Do dziś im dziękuje. Razem z nimi zacząłem prawdziwą przygodę z 3D Studio Max. Share this post Link to post Share on other sites
Chalek 39 Posted November 25, 2006 Eloy: zrobiles, czy zrobiono za Ciebie? Share this post Link to post Share on other sites