Quatro7 Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 mój pierwsyz model, wiem ze moze nie udany troche ale jest :) oczywiśćie wszystko wymodelowany łącznie z lampami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 rendery i materiały fatalne przez co nic nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quatro7 Napisano 24 Listopad 2006 Autor Share Napisano 24 Listopad 2006 no musze sie doczyc paru rzeczy :) dopiero co wszedłem w swiat 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 proponuje wyrzucić ten pseudo lakier i innematerialy i nałozyć na całosć standardowy material np szary, dobrze oswietlic najlepiej z G.I i wtedy pokazac rendery. dorzuć jeszcze siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nobody_Man Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Wygląda na LowPoly do jakieś gry... GTA bodajże :) Zrób wszystko to, co napisał BLADE i do tego radzę zmienić nazwę wątku, dopóki się żaden Mod nie zczaił :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 witam proponuje dawać więcej chamferów na krawędzie gdzie ma być ostro no i pooglądać moze jakies videotutorialki to dużo pomaga a co do rendera to raczej nie dawaj na takiej powieszchni jak robisz w studiu tylko zwykły szary kolor bo to psuje efekt moze jeszcze jakis renderer by ci sie przydał np v-ray tam można o wiele lepsze efekty uzyskać. Powodzenia w dalszych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quatro7 Napisano 24 Listopad 2006 Autor Share Napisano 24 Listopad 2006 troche porapwiełem :) te ostre krawedzie jakos nie chca mi wychodzic jak powinny :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 masakra jak dla mnie za szybko zabrałeś się za auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Ojej. oldschool rlz. ----------- Ściągnij sobie wersję edukacyjną VRAY'a. Przerób tutoriale zarówno z max3d.pl jak i z evermotion.org dot. tego silnika. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 Proponuje żebyś zamiast pokazywać takie rendery na których nic nie widać a jakość dobija zapodał zwykły szary render i kilka screenów z viewporta. edit> offtop, nie mogę zmienić koloru czcionki, guziki nie wciskają się :P :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 No wlasnie - po taim reerze to naprawe niewiele widc a kiczowate kolory i kompozyca oslabiaja. Sam zabralem sie w tej chwili za swoj pierwszy pojazd - wiec wiem ze nie jest latwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 Piłeś - nie kadruj :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 Eee no chlopaki... Autor sie tutaj postaral - to auto przypomina auto!! :) Wiadomo, ze jest duzo do poprawy ale przyznajcie sie, ze tez tak zaczynaliscie (podobnie)... ;P Nastepny model bedzie lepszy. Musisz popracowac nad materialami, oswietleniem - przerob kilka tutkow, sciagnij np Vraya i zobacz np na oswietlenie metoda HDRI (tutkow jest masa w necie). Co do modellingu to polecam tego tutka: http://www.wide3d.no/tutorials/Car_nurms_01.htm - dowiesz sie tutaj co zrobic zeby krawedzie byly ostre itp. jakimi prawami sie rzadzi edycja POLY. Pozdrawiam i zycze owocnych dalszych prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 ..:: 3D XTREME ::..: kazdy zaczynal jak zaczynal, ale podstawa to sie uczyc a nie wrzucac cokolwiek byle pokazac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 cool cool:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi