Napisano 24 Listopad 200618 l mój pierwsyz model, wiem ze moze nie udany troche ale jest :) oczywiśćie wszystko wymodelowany łącznie z lampami :)
Napisano 24 Listopad 200618 l Autor no musze sie doczyc paru rzeczy :) dopiero co wszedłem w swiat 3d
Napisano 24 Listopad 200618 l proponuje wyrzucić ten pseudo lakier i innematerialy i nałozyć na całosć standardowy material np szary, dobrze oswietlic najlepiej z G.I i wtedy pokazac rendery. dorzuć jeszcze siatke
Napisano 24 Listopad 200618 l Wygląda na LowPoly do jakieś gry... GTA bodajże :) Zrób wszystko to, co napisał BLADE i do tego radzę zmienić nazwę wątku, dopóki się żaden Mod nie zczaił :|
Napisano 24 Listopad 200618 l witam proponuje dawać więcej chamferów na krawędzie gdzie ma być ostro no i pooglądać moze jakies videotutorialki to dużo pomaga a co do rendera to raczej nie dawaj na takiej powieszchni jak robisz w studiu tylko zwykły szary kolor bo to psuje efekt moze jeszcze jakis renderer by ci sie przydał np v-ray tam można o wiele lepsze efekty uzyskać. Powodzenia w dalszych modelach.
Napisano 24 Listopad 200618 l Autor troche porapwiełem :) te ostre krawedzie jakos nie chca mi wychodzic jak powinny :(
Napisano 24 Listopad 200618 l Ojej. oldschool rlz. ----------- Ściągnij sobie wersję edukacyjną VRAY'a. Przerób tutoriale zarówno z max3d.pl jak i z evermotion.org dot. tego silnika. Pozdrawiam.
Napisano 25 Listopad 200618 l Proponuje żebyś zamiast pokazywać takie rendery na których nic nie widać a jakość dobija zapodał zwykły szary render i kilka screenów z viewporta. edit> offtop, nie mogę zmienić koloru czcionki, guziki nie wciskają się :P :/
Napisano 25 Listopad 200618 l No wlasnie - po taim reerze to naprawe niewiele widc a kiczowate kolory i kompozyca oslabiaja. Sam zabralem sie w tej chwili za swoj pierwszy pojazd - wiec wiem ze nie jest latwo.
Napisano 25 Listopad 200618 l Eee no chlopaki... Autor sie tutaj postaral - to auto przypomina auto!! :) Wiadomo, ze jest duzo do poprawy ale przyznajcie sie, ze tez tak zaczynaliscie (podobnie)... ;P Nastepny model bedzie lepszy. Musisz popracowac nad materialami, oswietleniem - przerob kilka tutkow, sciagnij np Vraya i zobacz np na oswietlenie metoda HDRI (tutkow jest masa w necie). Co do modellingu to polecam tego tutka: http://www.wide3d.no/tutorials/Car_nurms_01.htm - dowiesz sie tutaj co zrobic zeby krawedzie byly ostre itp. jakimi prawami sie rzadzi edycja POLY. Pozdrawiam i zycze owocnych dalszych prac.
Napisano 28 Listopad 200618 l ..:: 3D XTREME ::..: kazdy zaczynal jak zaczynal, ale podstawa to sie uczyc a nie wrzucac cokolwiek byle pokazac