Napisano 5 Grudzie艅 200618 l Witam, Czy moglby mi ktos wytlumaczyc co to sa IES, albo dac linka gdzie jest to wytlumaczone. Z gory dzieki.
Napisano 5 Grudzie艅 200618 l super linki do IESlight贸w 聽 IronMacko 聽 Prosilbym o wykazanie sie odrobina samoinicjatywy i przeszukania 聽 http://www.google.com 聽 gdzie szybko mozna znalezc odpowiedz.
Napisano 5 Grudzie艅 200618 l Autor Dzieki za super rade... A tak powanie, to moje pytanie nie wynika z braku inicjatywy, tylko ch臋ci poznanania prostej odpowiedzi typu: IES to... i daje..., nie prosze chyba o zbyt wiele. W jednym zdaniu prosze kogos kto wie co to jest o odpowiedz, a nie o wyslanie mnie do wyszukiwarki... (forum przeszukalem)
Napisano 5 Grudzie艅 200618 l Polecam www.erco.com Dla mnie to jak kolebka IES'贸w, ale tylko dlatego, 偶e od nich zacz膮艂em. Mo偶na u nich zam贸wi膰 nawet bezp艂atny katalog w formie ksi膮偶kowej. Wydanie 2004/05 mia艂o prawie 650 stron. Wszystko za free, nawet za przesy艂k臋 nie p艂acisz, a katalog bardzo si臋 przydaje. Ze strony mo偶esz pobra膰 zar贸wno proste modele lamp jak i same pliki IES. Pozdr! 聽 Edit: 艢wiat艂a z podpi臋tym plikem data IES, jakby to lakonicznie uj膮膰, 艣wiec膮 jak w 'realu'. Moc, barwa, rozproszenie. To po prostu 艣wietnie symuluje rzeczywisto艣膰.
Napisano 5 Grudzie艅 200618 l Autor Czyli rozumiem, ze IES'y to dane konkretnego rodzaju 艣wiat艂a, kt贸re mozna zaimpementowac do maxa?
Napisano 5 Grudzie艅 200618 l W zasadzie tak. A jest tego naprawd臋 multum, praktycznie ka偶da 偶ar贸wka, ka偶da obudowa, rodzaj 'szkie艂ka' mog臋 by膰 tutaj uwzgl臋dnione. Zreszt膮 zajrzyj na stron臋, kt贸r膮 poda艂em. Pozdr;)
Napisano 5 Grudzie艅 200618 l Nie ma za co, po to w zasadzie jest to forum, tylko nie ka偶dy ma cierpliwo艣膰 po raz nasty t艂umaczy膰 to samo, prawda tweety?;)
Napisano 5 Grudzie艅 200618 l Touch: nie chodzi o to, czy mam cieprliwo艣膰 czy nie, tylko o to w jaki spos贸b kto艣 znajdzie informacj臋. Poda艂em odpowiedni linki na google z kt贸rych sam kiedy艣zdoby艂em niezb臋dne informacje wi臋c nie rozumiem w czym rzecz.
Napisano 5 Grudzie艅 200618 l W niczym;) Nie b臋dziemy si臋 k艂贸ci膰. Ju偶 jedn膮 dyskusj臋 z moderatorem mam na tym forum za sob膮;) Zreszt膮 prosi艂e艣 o PM'a w tej sprawie, ale nie ma sensu tego roztrz膮sa膰. To by艂a uwaga z humorem, nic wi臋cej;)
Napisano 5 Grudzie艅 200618 l To by艂a uwaga z humorem, nic wi臋cej;) 聽 ja tego inaczej nie odebra艂em :) peace :)
Napisano 6 Grudzie艅 200618 l Tia... he he... 聽 A tak w ogole to IES'a pakujesz do swiatel Photomerycznyh > web > file. I po sprawie.
Napisano 1 Pa藕dziernik 200717 l a mi wyskakuje "internal error: photometric webs cannot be loaded", dlaczemu? kiedys dzialalo
Napisano 2 Pa藕dziernik 200717 l a ja znalaz艂em jakis czas temu oferte firmy simes gdzie sa pokazane rendery z konkretnymi iesami...no...w koncu wiem ktore wybierac!!:D
Napisano 3 Luty 200817 l a mi wyskakuje "internal error: photometric webs cannot be loaded", dlaczemu? kiedys dzialalo 聽 mam to samo, wie kto艣 mo偶e co to za b艂膮d i jak sie go pozby膰? 聽 ps: po k艂opocie, pom贸g艂 restart kompa, komputery s膮 jednak g艂upie :)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto