brumugun Napisano 20 Styczeń 2007 Share Napisano 20 Styczeń 2007 Może skrzydełka coś w stylu takich? http://www.bloglegion.com/uploads/p/peace/219.jpg Bardziej przezroczyste z mniejszym specularem skrzydełka w tych "oczkach" miedzy tymi "ścieżkam" , i jeszcze mocniejsze światełko z odrobiną żółtego, i byłoby imo grejt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2007 Tak wiec modele skonczone. Teraz zostala kwestia montazu/kompozycji, scena bedzie brnela równiez w tym kierunku który widac na ponizszym obrazku, tj. szare tlo z jakąs volumefogiem i swietlikami. PS: zapraszam do testowania mojej nowej strony internetowej (adres na obrazku), oficjalnie zostanie otwarta za pare dni. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 max sliczna wazka. co za material dales na skrzydlach, fajnie sie mieni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Coraz ładniej :) btw. bardzo ładna stronka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Styczeń 2007 Share Napisano 24 Styczeń 2007 Witam!! max juz ci mowilem SUPER :) skrzydelka powalaja :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 27 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2007 No to zapodaje początki animki :) http://www.mytempdir.com/1189278 PS: nie bac sie sciagania, 2 mb nie gryzą :) Co do samej animacji, to kiedys tam powstanie mini making of, a narazie wspomne tylko ze wszystko robione na cat'ie. tadzio --> zwykły vrayowski z małymi odbiciami. chveti --> 2x thx :) nielot007 --> dzięki :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Witam!! no ;) animka git!! mi sie podoba i to bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 27 Styczeń 2007 Share Napisano 27 Styczeń 2007 Słowo na 'z' :) Super Ci to wychodzi :) Może odwiedzisz nas na zlocie na śląsku dla odmiany :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Co do samej animacji, to kiedys tam powstanie mini making of, a narazie wspomne tylko ze wszystko robione na cat'ie. możesz coświęcej napisać o tym cat'ie?? czekałem od samego początku na animacje i się nie zawiodłem, czekam na więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 bardzo przyjemna animka. max dawaj dale;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 28 Styczeń 2007 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2007 mini making of: A wiec tak, cała animacja została zrobiona przy użyciu cat'a, użyłem tutaj zmutowanego rigu pająka :), troszke odjełem troszke dodałem i sie w sam raz nadał :) (patrz rys. 1). Kolejnym krokiem było podpiecie ciała, ale tutaj aby miec większą kontrole podpiolem tylko korpus, natomiast głowa i skrzydełka są zlinkowane. Teraz troszke na temat skrzydełek, jako że w zamiarach, jest "wystrzał" blaszek, było trzeba jakos umiejetnie podpiąc je do modelu, chwile myslalem i wpadlem na taki pomysł: wszystkie blaszki podpiolem do kulki, a kulke podpiolem, do skrzydelek (patrz rys. 2), teraz gdy sie poruszają skrzydelka, automatycznie sie rusza kulka, po czym nadchodzi czas na blaszki :). W nastepnym etapie gdy szczególik na skrzydlach zostanie "podwiany" to skrzydełka unieruchomie, warstwe animacyjną (w tym kulki) ukryje, a blaszki zostaną zaanimowane. :) Co do mimiki, z początku miała byc nierobiona, nie myslalem ze te "gady" coś tam ćlamią :) ale jak sie okazało po obejrzeniu filmików, one jak usiąda to ciągle coś tam sobie żują :). Tak wiec, zrobilem kilka minek bazowych i w morpherze je zmieniałem, dzięki temu że głowa była jedynie zlinkowana do szkieletu bardzo to ulatwilo sprawe, gdyz pomyslalem zeby to zrobic jakos juz w czasie animacji, a gdyby główka była zeskinowana to juz by to było niemożliwe. Później wszystko było już recznie animowane, przesówanie lapek w odpowiednie miejsca, machanie skrzydelek itd, autokey rules :] Ważna rzeczą jest zorganizowane sobie dobrze pola pracy, tak wiec wszystko podzieliłem na warstwy (patrz rys. 3) To by było na tyle, byćmoże komuś sie przyda :) rys.1: rys.2: rys.3: replies: tadzio: thx :) Georgas: thx, powyżej jest co nieco, w making ofie bedzie to bardziej rozbudowane :) chveti: mama mnie nie puści :P :) nielot007: dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 Moja zabawa z animacja skonczyla sie na zanimowaniu ludzika z footstepami i tyle;-) A tu no dobrze Ci to idzie. powodzenia;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 przeyjemne, ładna animacja, modelik też fajny. tylko ruch kamery moim zdaniem zbędny, już lepsze byłoby przejście na inną kamerę. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Styczeń 2007 Share Napisano 28 Styczeń 2007 swietne folio sobie zrobiles :) i fajnie ze tak na powaznie traktujesz ta animke bardzo mi sie podoba gratsy i jedziesz dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi