Tas Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Witam! Oto moja kolejna vizka obiektu, jak widac zreszta, aparatu starej daty :P Model: Rhino 3d SR5 - okolo 330.000 triangli Render: Maxwell Render time: okolo 6h, SL:~16 Model zrobilem jakis rok temu(zamiescilem tutaj wtedy sam model), a ostatnio dopracowalem go + texturowanko. W razie pytan, dawac smialo no i ciekaw jestem jak bardzo mnie tym razem zjedziecie :) Pozdrawiam
Vorek Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 konkretny ! podoba mi się. Jedyne co bym poprawił to światełko na pierwszym renderze, chodzi mi o to że cień jest zbyt ostry jaka na studio. No i materiał soczewki chyba można by podrasować (a może to nie kwestia materiału tylko ilości szkieł, jeżeli jest tylko jedno to przydało by się dołożyć pozostałe. Ogólnie gut :) Pozdrawiam
t0m3k Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 super wyglada choc wolalbym rendery bez dof'a. materialby bardzo fajne tylko ten "skoro-plastik" kiepski i na trzecim renderze na pokretle kolo "500" cos dziwnego sie dzieje.
tweety Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 model fajny ale niestety niezgodny z oryginałem: nad obiektywem masz za mało miejsca na matówkę, sam aparat wydaje się być jakby ściśnięty w poziomie. miejsce w którym jest taki śmieszny skóropodobny materiał powinny być bardziej zaglębione w korpus aparatu. z tego co kiedyś mierzyłem chyba na całe 1.5mm. materiały trochę leżą ale nie oto w tym chyba chodziło. model technicznie jest dobry. popraw te kilka rzeczy o których pisałem i powinno być super :) Pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 Scena i oświetlenie nieciekawe, materiały dość sztuczne :*
Tas Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Napisano 8 Grudzień 2006 Vorek: Masz racje co do tych soczewek, jest tylko jedno szkielko. Cos zaraz z tym zrobie. t0m3k: no faktycznie, mala pomylka w teksturach :) tweety: no pare niedociagniec w wymiarach jest, rok temu niestety nie przykladalem takiej uwagi do proporcji i wymiarow.
Dawcio_m Napisano 8 Grudzień 2006 Napisano 8 Grudzień 2006 no w nurbsach to nie tak dużo roboty z takim modelem, ale ogólnie spoko tylko ten daf mi nie pasi
Tas Napisano 8 Grudzień 2006 Autor Napisano 8 Grudzień 2006 Master Kiełbasa: No scena to to nawet nie jest, tylko vizka konkretnego obiektu. Oswietlenie jest faktycznie standartowe(ala studio), a jakie bys proponowal? Masz moze jakis schemat "ciekawego" oswietlenia? Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi