Napisano 8 Grudzień 200618 l Adobe poinformowała, że można już pobrać bezpłatne oprogramowanie Adobe Reader 8. Program jest wyposażony w nowy przycisk - "Rozpocznij spotkanie" (Start Meeting) - którego naciśnięcie powoduje uruchomienie rozwiązania Adobe Acrobat Connect . Opracowane przez firmę Adobe oprogramowanie usługowe, które umożliwia współpracę online w czasie rzeczywistym z wykorzystaniem programu Adobe FlashR Player. Adobe Reader 8 jest wyposażony w nowy, uproszczony interfejs z możliwością dostosowania pasków narzędzi do potrzeb użytkownika. Użytkownicy oprogramowania Adobe AcrobatR Professional mogą teraz dać użytkownikom programu Adobe Reader możliwość wypełniania i wysyłania formularzy, zapisywania danych i cyfrowego podpisywania dokumentów. Adobe Reader 8 jest również wyposażony w akcelerator grafiki, który zwiększa wydajność oprogramowania przy przeglądaniu plików PDF zawierających dużo elementów graficznych, np. treści 3D. Adobe Reader 8 można już pobrać bezpłatnie pod adresem www.adobe.com/go/getreader/. Adobe Connect Firma Adobe poinformowała o wprowadzeniu do sprzedaży AdobeR Acrobat Connect - serii oprogramowania umożliwiającego natychmiastowe komunikowanie się i pracę zespołową z wykorzystaniem realizowanych w czasie rzeczywistym,interaktywnych konferencji internetowych. Oprogramowanie pozwala na korzystanie z wirtualnych, zawsze dostępnych osobistych sali konferencyjnych. Dostęp do osobistej sali konferencyjnej jest łatwy i natychmiastowy.Wystarczy posiadać przeglądarkę internetową oraz powszechnie dostępne oprogramowanie Adobe FlashR Player, zainstalowane na ponad 97% komputerów podłączonych do Internetu na całym świecie. Usługa hostingowa Acrobat Connect w wersji Standard udostępnia użytkownikom podstawowe narzędzia pracy zespołowej, takie jak współużytkowanie ekranów, rysowanie na tablicy (whiteboarding), czat, wideo i telekonferencje -wszystkie te narzędzia mogą być wykorzystywane bez ograniczeń przez maksymalnie 15 uczestników. W wersji Professional program umożliwia wirtualne spotkanie nawet 2500 uczestników, przy użyciu interaktywnych multimediów, zintegrowanej telefonii oraz technologii VoIP (Voice over Internet Protocol) Więcej informacji można znaleźć pod adresem www.adobe.com/products/acrobatconnectpro/. Bezpłatna wersja próbna oprogramowania Acrobat Connect Professional jest dostępna pod adresem www.adobe.com/go/tryconnectpro.
Napisano 10 Grudzień 200618 l Może i szybszy, ale robienie pdf z serii jpg zajmuje mu z 3x więcej czasu... Nie wiem jak innym, ale mi nowy interfejs średnio pasuje. Nie wiem, może kwestia przyzwyczajenia...
Napisano 11 Grudzień 200618 l ja uzywam darmowego foxita - wazy malutko i dziala o niebo szybciej http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1332&t=33
Napisano 11 Grudzień 200618 l Hmm a ten Foxit to przypadkiem nie sam reader? No chyba, że ktoś potrzebuje tylko przeglądać pdf'y