Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej,

szukałem na forum tematu o monitorach. Jedyne na co trafiłem to kłótnie zwolenników LCD z CRT. U mnie sprawa jest prosta - w grę wchodzi tylko LCD. Nie pytać się dlaczego i nie wspominać o CRT. Bo zabiję.

Przeszukując net natrafiłem na monitory EIZO i monitory APPLE'a .

Zdaję sobie sprawę, że to nie wyczerpuje tematu.

Moje wymagania są proste - chcę zeby był zajebisty - żeby dorównywał co-najmniej mojemu CRT Compaq p1220 - miał minimalnie 19-20' (różnią się czasem wymiarami) - był panoramiczny (to koniecznie) - cena 3,5 tys max.

Proszę o pomoc.

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ten monitor chyba ma być droższy niż mój komp :)

Napisano

rozwazales opcje 2xmniejszyLCD? Szczerze mowiac tez mialbym problem z wyborem, ale chyba jednak bralbym EIZO

Napisano
Niby są kompatybilne z PC kompletnie...

i są ale na nowszych kartach nie obsługują rozdzielczości 640x480. dorzuć 1k i weź 23". ładnie świeci i pięknie wygląda :)

Napisano

ja preferuje DELL (w pracy 3 szt. 19 cali i 24 panorama) kolorki super i brak wad podświetlenia

Napisano
  • Autor

piksar - jaki dell ?

knysha - ten eizo to chyba z 6 tys kosztuje

sans - mówisz, że nie przepłacam za tego apple'a jak jego jakość do eizo stoi ?

Napisano

Maceo: ten Apple 23" jest na matrycy TN (przy patrzeniu pod kątem czernie zabarwiają się na purpurowo-czerwony kolor oraz nie lubi jak się na niego patrzy od dołu). Osobiście wziąłbym EIZO T96... oops miało nie być o CRT xD Weź EIZO jeśli znajdziesz za cenę, którą podałeś.

zajebisty to on i tak nie będzie ale... Twoje oczekiwania spełni ;)

Napisano

Witam, mam eizo s1921, kolory super. Bardzo ladnie swieci. Zdecydowanie polecam eizo.

Napisano

Najlepiej to tego: http://monitory.mastiff.pl/opisy.php?id_artykulu=2359&nazwa=Monitor%20NEC%20Multisync%202690WUXi-BK ;P

No a tak nie przesadzajac to taki powinien byc ok: http://monitory.mastiff.pl/opisy.php?id_artykulu=1632&nazwa=Monitor%20EIZO%20FlexScan%20S2110WK (choc za niebawem powinien pojawic sie nastepca w postaci S2111W).

Niewielki test wiekszego brata - modelu S2410W oraz profesjonalnego ColorEdge CE240W mozesz przeczytac tutaj.

Natomiast tutaj znajdziesz obszerny test S2110W (nie po naszemu ;)

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Miałem wrażenie, zę ten apple może mieć niedociągnięcia

Napisano
  • Autor

W każdym razie chyba zdecyduję się na Eizo S2110WK. Czyli mówicie, że jestlepsze ot tego apple'a tak ?!

Napisano
W każdym razie chyba zdecyduję się na Eizo S2110WK.

Z niecierpliwoscia czekamy na recenzje :)

Napisano

chyba nie masz innego wyboru, ja ten eizo, tesh mam chrapke na niego ale poczekam az stanieje, mam w tym momencie eizo L768; pracuje sie na nim rewelacyjnie; eizo rullez!