Solo Napisano 16 Grudzień 2006 Napisano 16 Grudzień 2006 Długo się zastanawiałem nad wstawieniem pracy tutaj, bo to profesjonalne forum, a wy wszyscy dla mnie jesteście genialni, ale w końcu postanowiłem tu coś pokazać i prosić was o komentarze :) Mam nadzieje, że nie zjedziecie mnie z góry na dół, że beznadziejny jestem ;P Troche uboga ta korona jest, ale to taki wstepny model :) Pzdr, Solo Czemu nikt nie ocenia ? :( Wiem, że praca nie jest na najwyższym szczeblu, ale wypowiedzcie się na jej temat. Mały update, kompletnie zmieniony model korony
Owen Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 witam oswietlenie psuje wszystko i to czarne tlo, poduszka powinna sie uginac pod ciezarem korony, widac ze dopiero poczatki, no ale każdy z nas przez to przechodzil ;) wiec pracuj dalej, pozdro.
krzyhhh Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 -Brakuje wagi korony.. nic się pod niąnie ugina. -Scena a raczej jej brak słabo wygląda.. przydało by się jakieś studio -Shadery (materiały) też raczej słabe zwłaszcza to kamienne... poszukaj w necie jakiejściekawej texturki.. poduszka wygląda ok. Złoto mało złote... Poczytaj o HDRI . dzięki temu uzyskasz bardziej fotorealistyczny render ( bo to jest tak : lustro jak nic nie odbija nie jest lustrem ;) ) Pracuj dalej :) jak Owen wspomniał.. każdy z nas kiedyś zaczynał pozdrawiam
Solo Napisano 17 Grudzień 2006 Autor Napisano 17 Grudzień 2006 Będe poprawiał te ugięcia poduszki :) tylko to taka poczatkowa faza :D Co do złota faktycznie, teraz widze, że nie jest najlepsze PS. Mały updacik, poprawiłem złoto i zrobiłem jako takie zagięcie w poduszce, mówcie czy dobre ;) Za teksture kamienia też się za chwilę wezme :) A jeszcze jedno... co mam zrobić ze światłem ? bo nie bardzo się orientuje co jest źle. Są wstawione dwa omni, po obu stronach korony. Pozdr, Solo
hcpiter Napisano 17 Grudzień 2006 Napisano 17 Grudzień 2006 materal poduszki troszke blady, korona lepsza ale zrob cos z tłem
Solo Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Napisano 20 Grudzień 2006 Poprawiłem pare rzeczy, powoli chcę z tego kształtować jakąś scenkę ;) Narazie olałem światło, będę się nim bawił później. Poradźcie co mam do tego dodać ? co ująć ? :D co się podoba, a co nie :) Z góry dziękuje, za każdy komentarz :D Solo
86Maestro Napisano 20 Grudzień 2006 Napisano 20 Grudzień 2006 popełniłeś najgorsze błędy kompozycyjne, jakie można ;), czyli: światło centralnie na obiekt i cień równolegle do kierunku wzroku, wszystko jest na środku oś kolumny i korony pokrywa się niemal z załamaniem ścian daj światło z jednej strony i wykadruj tak, że więcej przestrzeni będzie od strony żródła światła, a mniej tam gdzie cień i będzie nieco lepiej ;) pozdro
satanicus1991 Napisano 20 Grudzień 2006 Napisano 20 Grudzień 2006 Jakiego programu używasz do modelowania? Jak maxa, to warto użyć mental raya do oświetlenia, efekty będą o niebo lepsze. A jak nie to: -daj światło/a wyżej i trochę z boku obiektu, -kamerę ustaw trochę bliżej korony, -zmiękcz jakoś ten cień!! np. zamiast koloru czarnego zrób szarawy, czy w dowolny innym sposób
Solo Napisano 21 Grudzień 2006 Autor Napisano 21 Grudzień 2006 Postarałem się poprawić owe błędy ;P oceńcie jak to teraz wygląda ? No i powiedzcie czy pasuje ta komoda tam z tyłu. Bo nie mam narazie lepszego pomysłu czym to "zagracić". PS. Kamerą się jeszcze nie zajmowałem, więc kadr jest taki jaki jest ;) zmienie to ;) Ps2. Dzięki za dotychczasowe komentarze :) Super ludzie jesteście, fajnie, że pomagacie ludziom, którzy dopiero rozpoczęli kariere w 3D ;) (m.in. mnie :D) Wielkie Dzięki :) Pozdrowienia, Solo
satanicus1991 Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Zrób osobno komodę a osobno (modele) szafki do niej, bo teraz jakoś tak... źle wygląda. Aaa i nóżki zupełnie od nowa zrób... A tak ogólnie... to dał bym jakiś tron, rozwieszony baldachim czy coś takiego a nie meble :D
Solo Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Napisano 22 Grudzień 2006 Cholera, wczoraj zmęczony byłem :) masz racje.. Wyrzucę :) tą komode ;) i wsadze tron :D Przepraszam, troche się zapomniałem. Edit: Wulgaryzm :P Edit: Obaczcie i oceńcie tron (nadal nad nim pracuje :D) Drugi Update :D Pzdr, Solo
satanicus1991 Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 Najłatwiej na obrazku przedstawić: ...kibelek. A ponadto- jeżeli nie zdecydujesz się na nóżki to proponuję pobawić się tymi "ornamentami". Co to jest? Znaczy jak zrobione, bumpem? Płaskie strasznie :D wygląda jak tekstura zwykła.
Solo Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Napisano 22 Grudzień 2006 No .. bump ;P Displacement .. mi to takie niewyrazne robi :/ .. A co do tego ze przypomina sredniowieczny to wlasnie o to mi chodzilo :D Będe pracował nad tym nadal :) PS. Dzięki za dotychczasową pomoc :D Pzdr, Solo
satanicus1991 Napisano 23 Grudzień 2006 Napisano 23 Grudzień 2006 Znaczy ja pisałem, że mi to przypomina średniowieczny...kibelek. Po prostu na skrinie się nie zmieściło :D i pod dopisałem....
Rekomendowane odpowiedzi