Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Długo się zastanawiałem nad wstawieniem pracy tutaj, bo to profesjonalne forum, a wy wszyscy dla mnie jesteście genialni, ale w końcu postanowiłem tu coś pokazać i prosić was o komentarze :) Mam nadzieje, że nie zjedziecie mnie z góry na dół, że beznadziejny jestem ;P

korona3by8.jpg

Troche uboga ta korona jest, ale to taki wstepny model :)

Pzdr,

Solo

Czemu nikt nie ocenia ? :( Wiem, że praca nie jest na najwyższym szczeblu, ale wypowiedzcie się na jej temat.

Mały update, kompletnie zmieniony model korony

podest3wz4.jpg

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

witam

oswietlenie psuje wszystko i to czarne tlo, poduszka powinna sie uginac pod ciezarem korony, widac ze dopiero poczatki, no ale każdy z nas przez to przechodzil ;) wiec pracuj dalej, pozdro.

Napisano

-Brakuje wagi korony.. nic się pod niąnie ugina.

-Scena a raczej jej brak słabo wygląda.. przydało by się jakieś studio

-Shadery (materiały) też raczej słabe zwłaszcza to kamienne... poszukaj w necie jakiejściekawej texturki.. poduszka wygląda ok.

Złoto mało złote... Poczytaj o HDRI . dzięki temu uzyskasz bardziej fotorealistyczny render ( bo to jest tak : lustro jak nic nie odbija nie jest lustrem ;) )

Pracuj dalej :) jak Owen wspomniał.. każdy z nas kiedyś zaczynał

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Będe poprawiał te ugięcia poduszki :) tylko to taka poczatkowa faza :D

Co do złota faktycznie, teraz widze, że nie jest najlepsze

PS. Mały updacik, poprawiłem złoto i zrobiłem jako takie zagięcie w poduszce, mówcie czy dobre ;) Za teksture kamienia też się za chwilę wezme :)

A jeszcze jedno... co mam zrobić ze światłem ? bo nie bardzo się orientuje co jest źle. Są wstawione dwa omni, po obu stronach korony.

cal3td8.jpg

Pozdr,

Solo

Napisano
  • Autor

Poprawiłem pare rzeczy, powoli chcę z tego kształtować jakąś scenkę ;)

Narazie olałem światło, będę się nim bawił później.

sala2kb4.jpg

Poradźcie co mam do tego dodać ? co ująć ? :D co się podoba, a co nie :)

Z góry dziękuje, za każdy komentarz :D

Solo

Napisano

popełniłeś najgorsze błędy kompozycyjne, jakie można ;),

czyli:

światło centralnie na obiekt i cień równolegle do kierunku wzroku,

wszystko jest na środku

oś kolumny i korony pokrywa się niemal z załamaniem ścian

daj światło z jednej strony i wykadruj tak, że więcej przestrzeni będzie od strony żródła światła, a mniej tam gdzie cień i będzie nieco lepiej ;)

pozdro

Napisano

Jakiego programu używasz do modelowania? Jak maxa, to warto użyć mental raya do oświetlenia, efekty będą o niebo lepsze. A jak nie to:

-daj światło/a wyżej i trochę z boku obiektu,

-kamerę ustaw trochę bliżej korony,

-zmiękcz jakoś ten cień!! np. zamiast koloru czarnego zrób szarawy, czy w dowolny innym sposób

Napisano
  • Autor

Postarałem się poprawić owe błędy ;P oceńcie jak to teraz wygląda ? No i powiedzcie czy pasuje ta komoda tam z tyłu. Bo nie mam narazie lepszego pomysłu czym to "zagracić".

PS. Kamerą się jeszcze nie zajmowałem, więc kadr jest taki jaki jest ;) zmienie to ;)

Ps2. Dzięki za dotychczasowe komentarze :) Super ludzie jesteście, fajnie, że pomagacie ludziom, którzy dopiero rozpoczęli kariere w 3D ;) (m.in. mnie :D)

Wielkie Dzięki :)

sala3if2.jpg

Pozdrowienia,

Solo

Napisano

Zrób osobno komodę a osobno (modele) szafki do niej, bo teraz jakoś tak... źle wygląda. Aaa i nóżki zupełnie od nowa zrób...

A tak ogólnie... to dał bym jakiś tron, rozwieszony baldachim czy coś takiego a nie meble :D

Napisano
  • Autor

Cholera, wczoraj zmęczony byłem :) masz racje.. Wyrzucę :) tą komode ;) i wsadze tron :D

Przepraszam, troche się zapomniałem.

Edit: Wulgaryzm :P

Edit: Obaczcie i oceńcie tron (nadal nad nim pracuje :D)

troncj5.jpg

Drugi Update :D

tron3ys1.jpg

Pzdr,

Solo

Napisano

Najłatwiej na obrazku przedstawić:

tronjb4.jpg

...kibelek. A ponadto- jeżeli nie zdecydujesz się na nóżki to proponuję pobawić się tymi "ornamentami". Co to jest? Znaczy jak zrobione, bumpem? Płaskie strasznie :D wygląda jak tekstura zwykła.

Napisano
  • Autor

No .. bump ;P Displacement .. mi to takie niewyrazne robi :/ .. A co do tego ze przypomina sredniowieczny to wlasnie o to mi chodzilo :D Będe pracował nad tym nadal :)

PS. Dzięki za dotychczasową pomoc :D

Pzdr,

Solo

Napisano

Znaczy ja pisałem, że mi to przypomina średniowieczny...kibelek. Po prostu na skrinie się nie zmieściło :D i pod dopisałem....