floo Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Mamy pytanie dotycznace wyboru karty graficznej dla programu Maya... i tak sie zastanawiam co jest lepsze, czy istnieje jakas współpraca z tym programem... Teraz uswiadomiłem sobie że dobrze miec Radeon FireGl lub Nvidia Quatro... ale co jest lepsze? Pytam bo nie mam zbyt wiele do wydania i max. cena to 500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Grudzień 2006 Share Napisano 16 Grudzień 2006 Trzebabyło już w tamtym wątku zapytać... Z tego co słychać na necie, to z kartami ATI zdarzają się drobne problemy z Maya. Osobiście polecałbym karty nVidia zmodowane na Quadro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 16 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2006 no to może jakis model zaproponujesz??? bo ja lewy jestem w hardware, dawno sie zatrzymałem, bo czasu na to nie ma... chetniej to jesli jest, to cos tańszego... zalezy mi na tym, bo pracowac nie moge normalnie... bo zrobienie odbicia jest awykonalne... :/ dzieki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Ja też wypadłem z gry dawno temu, więc na mnie nie licz. Ale myślę, że jakiś GeForce 6xxx nie będzie zły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Radeon FireGl lub Nvidia Quatro sie nie opłaca, już była tu dyskusja żę za tą cene skok wydajności nie jest taki niewieli jakiego byś sie spodziewał za tą cene kup taką zwykła karte Nvidii do gier itd. te najszybciej sie rozwijają i ich ceny są lepsze wszystko zależy ile możesz na taką karte poświęcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathix Napisano 17 Grudzień 2006 Share Napisano 17 Grudzień 2006 Ja mam Radka i raczej nie ma z nim problemów, ale polecałbym kartę Nvidi chociażby po to, żeby sie pobawić Gelato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=fox=- Napisano 19 Grudzień 2006 Share Napisano 19 Grudzień 2006 Ja też bym polecił GeForce'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 20 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2006 nio ja tak myśle że po kosztach, bo sprzetu nie mam i tak dobrego, a zalezy mnie na obsłudze jednej funkcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 20 Grudzień 2006 Share Napisano 20 Grudzień 2006 gdzieś już to pisałem - GF6800 ostatni model nVidii dający się poprawnie zmodować na quadro. A wybór konkretnego modelu pozostawiam Tobie floo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi