Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

W sumie animacje ta zrobilem juz dluzszy czas temu, ale nie wrzucalem jej z racji tego, ze jej wykonanie zajelo mi kilka godzin, model nie jest mojego autorstwa (sci-fi 3d) i wogole byla tylko takim testem compositingu i camera trackingu.

Ale teraz trafilem na nia na dysku i swierdzilem, ze chyba nie zaszkodzi jesli wlasnie jako taki test ja tu zamieszcze aby uzyskac jakies uwagi :).

link

Priorytetem byl mozliwy realizm i dopasowanie statku do otoczenia, w czym miala pomoc kompozycja z linia drzew. W jakim stopniu to sie udalo- ocencie sami :).

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

łooo. a jak zrobiłeś te ażurki w drzewach ? :O....fajnie wyszło....nie hiper, ale naprawde spoko :O

Napisano
  • Autor

Drzewka w sumie kretynsko prosto wykombinowalem - przeslonilem falcona na ich tle planem z materialem matte/shadow z mapa opacity bedaca odwroconym w widmie i zbinaryzowanym (choc z anti-aliasingiem) tlem-filmem, zmappowanym jako environ->screen :). W zasadzie w AE tylko dzwiek dodalem, reszta to render bodaj w Brazilu + glow w VP.

Napisano

dużo dobre :) w czym robiłeś tracking ? Ciekawie się zgrał FOV kamery.

Napisano
  • Autor

Tracking robilem camera trackerem w maxie. Troche na oko wzialem odleglosci punktow odniesienia- po kilka na niebie, dachu i drzewach, ale jakos sie zgralo. Zblizenie akurat pod koniec zrobilem jeszcze wieksze, ale dalej juz nie dalo sie idealnie dopasowac, bo wszystkie punkty z pierwszego planu uciekaly poza ekran, a dla samcych punktow na niebie, przy mojej trzesacej sie na zoomie rece, zaden zakres gizm sledzacych nie pomagal ;).

Napisano

fajne, jak dla mnie moglby falcon pod koniec przyspieszyc bardziej. Gratulacje za tracking w maxie, ja nie mam do niego cierpliwosci, polecam boujou.

Napisano

Falcon brzmi jak FAlcom :D no prawie... Ładna animacja, fajnie ci się udało to wyjście z "za krzaka" :)