lolipop Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Witam.przebudowa budynku biurowego radwar.termin jak zwykle szalony.kilka dni myslenia i 24 godz na rendery. widok na wejscie.zalozone na siatce zbiegajacej sie do jednego punktu front tyl naroznik z prawej strony. a tu oryginal
Gość ma+ Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 bardzo ładny redesign. jedyne co mnie drażni to ten napis. reszta na poziomie. renderki w dobrym klimacie , gdzieniegdzie textuki drzewek do podmiany , ale to już czepialstwo ;)... dobra robota , tym bardziej w tym czasie.
kondzi0r Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 witam dla mnie jestes mistrzem krotkich terminów, wielki respect:) fajny budynek, duzo sie dzieje w elewacjach, przyjemne ziarno na renderach i ogolny klimat jak najbardziej ok:) modelowalec w architecturalu czy w maxie? pozdrawiam
Lis Napisano 21 Grudzień 2006 Napisano 21 Grudzień 2006 Pięknie to wygląda. tak.... ostro :D czysto. ahh. Oryginbał buuuu.
Noic Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 bardzo ładna pracka, fajny detal jak wspomniał ma+ -napis drażni; przy budynku w takich materiałach polbruk zmieniłbym na kamień i moze nawiazał rysunkiem do tej "siatki zbiegającej się do jednego punktu"- a może nie- w kazdym razie polbrukowi mówimy nie :) i jeszcze jedno- na widoku tyłu, na budynku po prawej stronie zawieszone są szare "ekrany" -nie wiem czy są one potrzebne
lolipop Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Napisano 22 Grudzień 2006 coz.trafne uwagi.napis zupelnie nieprzemyslany.poprostu arial z displace. literki E wynikaja z koniecznosci dostosowania sie do poprzedniej koncepcji do ktorej inwestor byl przywiazany...wiec sa troche z innej bajki.pociagniecie siatki w chodniku...moze tak.tylko bylo by to dzialanie na zasadzie grafiki...a caly budynek jest traktowany brylowo. kondzi0r-umiejetnosc ta przyda sie jak przyjdzie mi zrobic dyplom w tydzien;) Pinero-nooo budynek wyglada fatalnie.jedyne co z niego zostanie to konstrukcja wewnetrzna.czesc wejsciowa jest calkowicie nowa. [edit]-model w architecturalu.
SWRSC Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 ostatni render ma tylko zbyt pusty horyzont. Ale ogol;nie bardzo ładnie wyszło :)
Ryjas Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 szczerze to jak na krotki termin jest ok. wizki wporzo. tzn sam budynek i ujecia, ale teren troszke wartoby dopracowac, ale sam budynek mimo iz to przebudowa troche jakby niedopracowany. wydaje mi sie ze elewacje moznaby troszke złagodzići zaznaczyc troszkę wejscie. nie wiem jak jest z eksponowaniem tego budynku i w jakiejjest lokalizaci, ale mimo to elewacje sajakby troszkę zbyt takie same. wydaje mi sie ze wartoby rozróżnic bardziej gdzie front a gdzie co innego, albo podejść bardzije wJemsowym klimacie... czyli wszystko w czekoladke. Ten budynek nadaje sie dotego idealnie No ale zobaczym co z tego wyjdzie. Aktualnie pracuje nad jednym biurowcem wiec temat jakby tożsamy. Ale wydaje mi sie w zwiazku z tym, że pare dni i 24 godziny na render to wcale nie tak mało...
buczer Napisano 22 Grudzień 2006 Napisano 22 Grudzień 2006 ładne wizki ale istniejący budynek znacznie lepszy
lolipop Napisano 22 Grudzień 2006 Autor Napisano 22 Grudzień 2006 szczerze to jak na krotki termin jest ok. wizki wporzo. tzn sam budynek i ujecia, ale teren troszke wartoby dopracowac, ale sam budynek mimo iz to przebudowa troche jakby niedopracowany. wydaje mi sie ze elewacje moznaby troszke złagodzići zaznaczyc troszkę wejscie. nie wiem jak jest z eksponowaniem tego budynku i w jakiejjest lokalizaci, ale mimo to elewacje sajakby troszkę zbyt takie same. wydaje mi sie ze wartoby rozróżnic bardziej gdzie front a gdzie co innego, albo podejść bardzije wJemsowym klimacie... czyli wszystko w czekoladke. Ten budynek nadaje sie dotego idealnie No ale zobaczym co z tego wyjdzie. Aktualnie pracuje nad jednym biurowcem wiec temat jakby tożsamy. Ale wydaje mi sie w zwiazku z tym, że pare dni i 24 godziny na render to wcale nie tak mało... z tym ze budynek trzeba dopracowac sie zgadzam.ale w przeciwnym kierunku niz proponujesz.ujednolicic a nie roznicowac.moze zaczne od ideii. a idea byla taka zeby uzyskac przejrzysta skorupe poprzecinana w pewnych miejscach "żyletkami". te zyletki wcinaly by sie w budynek w miejscach klatek i hall'ów i przebijaly do dziedzinca, torzac swoisty wglad w to co sie dzieje wewnatrz budynku...a tam wiadomo: swiatelka drzewka ludzie:]. tak to wyglada w teorii teraz druga sprawa to koncepcja ktora byla przedstawiona wczesniej. tak wygladala to z niej pochadza te grzebienie, ramka, kolumny przy wejsciu i inne elementy urozmaicajace typu daszki nad wejsciem czy lamacze swiatla.i trzeba bylo tych elementow uzyc zeby inwestor nam nie uciekl. ale gdyby wrocic do poczatkowych zalozen to budynek powinien byc jak najprostrzy i przelamany w kilku miejscach scianami prostopadlymi.
zer0 Napisano 24 Grudzień 2006 Napisano 24 Grudzień 2006 Widzę że przekonaliście inwestora do droższych materiałów i większej fantazji. Pierwsza wersja powstała rok wcześniej, miałem okazję przy tym pracować, powstała w 3 dni w tym 1 dzień na rendery w wolnym finalrender st.0. Kilka słów na jej temat. Miała być adaptacja prosta i niedroga. Konstrukcja elewacji miała zakładać ponowne użycie profili niosących fasadę, zaś sama elewacja miała być wykonana z tańszych od szkła profili aluminiowych po to, by nawiązywała do już istniejacych biurowców stojących tuż obok. Założeniem tej koncepcji była również jej fasadowość. Tzn. zmiana "naksórka" przy pozostawieniu skóry i dobudowanie 1 łącznika, nie zaś dwóch jak to zostało zrobione w ostatniej koncepcji.Wcześniej też nie było mowy o ingerencji w konstrukcję(bo żyletki w istniejącej konstrukcji nie siedzą) oraz w wewnętrzny dziedziniec, którego teraz nie ma, bo są na nim wjazdy do garaży pod budynkami. Jest to już 3 koncepcja tego budynku przy innych założeniach. Nazwałbym ją k"koncepcją maximum". Przy wytycznych maximum możnaby się jeszcze trochę z tym pobawić. Ale podoba mi się kierunek zmian;).
Rekomendowane odpowiedzi