Napisano 30 Grudzień 200618 l Mam problem, robie samochód z edit poly, wszystko ładnie równo, nakładam mesh smooth, a tu za przeproszniem ********** mi linie, błotnik cofa się do tyłu, lampy w bok itp. Wyłączam modyfikator i wszystko jest nie na swoim miejscu. Jak tego uniknąć? Czy do nałożenia MS trzeba mieć tylko kwdraty? Pozdrawiam
Napisano 30 Grudzień 200618 l Modelowanie pod MS rzadzi sie swoimi prawami. Jednym z nich jest wymóg czworokątów.
Napisano 30 Grudzień 200618 l Zrób na każdej z krawędzi zderzaka, chamfer. I podziel poligony (Ring(selection) a potem connect). Dzięki czemu uzyskasz mniejsze przesunięcie. GL
Napisano 30 Grudzień 200618 l Na krawędzie, które chcesz zachować ostre daj malutkiego chamfera. Poczytaj tutki o modelowaniu z uzyciem MS, najszybciej w ten sposób się nauczysz.
Napisano 30 Grudzień 200618 l BigBen: pierwsza złota zasada w zyciu. czytaj FAQ a będziesz wielki. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4384 Pozdrawiam
Napisano 30 Grudzień 200618 l Dzięki poraziłem sobie jakoś, ale mam kolejny problm i nie wiem jak to zrobić. Pierwszy obrazek po mesh smoth i symmetry drugi bez MS i Symmetry.
Napisano 2 Styczeń 200718 l Zaponiałe,m napisać że już sobie poradziłem, podpisałem mesh smooth pod symmetry i jakoś się udało. Dziękl. I jeszcze mam jedno pytanie. Ustalmy że mam gotowe auto tylko brakuje lamp, robić te lampy jako osobny element czy już w samochodzie? Bo nie wiem nawet jak nałożyć teksturke na lampy jeśli są one attachnięte z samochodem a auto ma już teksturke.