goo-k Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Witam! Mam pytanie jak najlepiej exportowac pliki z max`a do zbrush`a i w drugą stronę? I jeszcze jedna kwestia, w zbrush`u w zscriptach jest tut z Projection Master(Projecting Mesh Displecements). Koles robi jakis mieczyk i w pewnym momencie odpala Projection Master i dodaje pierscienie, po "pickup now" wraca do mieczyka i wszystko wygląda git, a gdy ja próbowałem (niby wszystko tak samo) nie ma opcji, aby np. dodany pierścień po wyjściu z Projection Master wyglądał tak jak powinien, obiekt dodany jest mega zdeformowany. Co zrobic, aby tego uniknąc? z góry dzięki za pomoc.
zeet Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Eksport i import plików najwygodniej w formacie -.obj -siatka najlepiej bez triangli. Detale dodaje się na maksymalnie wysokim podziale-Divide,wtedy powstaje mniej deformacji na modelu. Tutek o różnych sposobach nanoszenia detalu link poniżej.
goo-k Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 Dzięki Zeet! Wszycho ok, ale nie rozumiem dlaczego w Projection Master, nadal mam takie straszne deformacje. Wszystko wydaje się, że robie według Twoich instrukcji, a mimo to zobacz co wychodzi. Dlaczego tak się dzieje?
Hynol Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Zęby na pionowych powierzchniach to dalej kwestia gęstości siatki x wysokość displacea. On jest nanoszony na wcześniejszą siatke bez jej interpolacji.
zeet Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Na górnej listwie jest regulacja wysokości lub głębokości deformacji Z intensity ustaw taką jak ci pasuje. Albo użyj funkcji smooth. No i tak jak Hynol napisał podbij podziały,zagęść siatkę.
goo-k Napisano 4 Styczeń 2007 Autor Napisano 4 Styczeń 2007 A no jeszcze jedno pytanie o zbrush`a, zapewne odwieczny problem..jak np. dodac do jabłka ogonek, tak żeby móc później powróci do obrabiania jabłka? Z góry dzięki!
zeet Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 Narzędzie Multi Markers. A jak z niego korzystać , górna listwa zakładka Zplugin - Help Topics są tam animowane filmiki tutoriale .
Rekomendowane odpowiedzi