briz Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 Prosta scenka polegająca na wymodelowaniu głowy , oteksturowaniu jej, dodaniu włosów, i jakimś przyzwoitym renderze. edit--------- zmieniłem temat, jednak zrobię faceta :) a oto siatka głowy:
Bruneq Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 ło matko jaka brzydka ta nieznajoma!!!! siatka IMO ladna...teraz trzeba ja ladnie poustawiac
czarodziej3D Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 hmm powiem tak - widzę że kapujesz mniej więcej na czym polega modelowanie organiczne to już duży plus. Jak pewnie widzisz siatka jest w paru miejscach spaprana więc raczej nie ma sensu poprawiać tego. Zacznij od nowa i postaraj się uniknąć błędów jak teraz popełniłeś. Taka mała rada może zacznij od modelowania głowy faceta. Weź sobie lusterko na tyle duże abyś mógł zobacz całą swoje twarz i podczas modelowania porównuj rezultat z odbiciem. Jest to dość mozolne ale lepiej poświecić parę (parę naście) dni niż ciągle popełniać te same błędy.
kubi Napisano 4 Styczeń 2007 Napisano 4 Styczeń 2007 Możesz się jeszcze z tą buzią pobawić i poprzesówac kilka verteksów, użyc soft selecion.
briz Napisano 8 Styczeń 2007 Autor Napisano 8 Styczeń 2007 następna próba, trochę pozmieniałem i poprzemieszczałem siatkę
Bruneq Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 ech...i znowu ja 1szy?.....masz jakies referki czy z głowy lecisz? jak nie to proponuje sie zaopatrzyc!i porownac
kubi Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Usta, kąciki ust i czoło do poprawy, ale juz lepiej wygląda.
czarodziej3D Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Zdradzę Tobie sekret świetnych głów. Podstawą wszystkiego są - USTA - wiesz mi jak zrobisz super to automatycznie głowa zyskuje na wyrazie. Poświeć tyle czasu ile potrzeba aby nauczyć się modelować realistyczne usta a jak załapiesz to wiesz mi - będziesz robił to automatycznie :).
Demon Hunter Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 Moze sie nie znam ale to mi kobiety nie przypomina...... bardziej kosmite.
Rekomendowane odpowiedzi