Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Prosta scenka polegająca na wymodelowaniu głowy , oteksturowaniu jej, dodaniu włosów,

i jakimś przyzwoitym renderze.

edit---------

zmieniłem temat, jednak zrobię faceta :)

a oto siatka głowy:

menlq4.jpg

mensiatkavi2.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ło matko jaka brzydka ta nieznajoma!!!!

siatka IMO ladna...teraz trzeba ja ladnie poustawiac

Napisano

hmm powiem tak - widzę że kapujesz mniej więcej na czym polega modelowanie organiczne to już duży plus.

Jak pewnie widzisz siatka jest w paru miejscach spaprana więc raczej nie ma sensu poprawiać tego. Zacznij od nowa i postaraj się uniknąć błędów jak teraz popełniłeś.

Taka mała rada może zacznij od modelowania głowy faceta. Weź sobie lusterko na tyle duże abyś mógł zobacz całą swoje twarz i podczas modelowania porównuj rezultat z odbiciem. Jest to dość mozolne ale lepiej poświecić parę (parę naście) dni niż ciągle popełniać te same błędy.

Napisano

Możesz się jeszcze z tą buzią pobawić i poprzesówac kilka verteksów, użyc soft selecion.

Napisano
  • Autor

następna próba, trochę pozmieniałem i poprzemieszczałem siatkę

nglowafq9.jpg

nsiatkajh9.jpg

Napisano

ech...i znowu ja 1szy?.....masz jakies referki czy z głowy lecisz? jak nie to proponuje sie zaopatrzyc!i porownac

Napisano

Usta, kąciki ust i czoło do poprawy, ale juz lepiej wygląda.

Napisano

Zdradzę Tobie sekret świetnych głów.

Podstawą wszystkiego są - USTA - wiesz mi jak zrobisz super to automatycznie głowa zyskuje na wyrazie.

Poświeć tyle czasu ile potrzeba aby nauczyć się modelować realistyczne usta a jak załapiesz to wiesz mi - będziesz robił to automatycznie :).