Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów:)

Od roku siedze przed kompem wlepiając gały w 3dStudio Maxa i chciałem się podzielić swoją pracą.Oczywiście to nie jedyny model jaki robiłem, zrobiłem, robie czy bede robił ale to pierwszy model postaci humanoidalnej.Wszelka krytyka mile widziana a także pomoc itp. Prace zacząłem od tutoriala na 3dtotalu ale pozniej stwierdzilem że całkowita praca odtwórcza mnie nie interesuje więc wprowadziłem pewne modyfikacje, uproszeczenia itp itd.

Postaram się dodawać kolejne up-ki w miarę postępów ale sesja idzie to niewiem jak często.Pozdrawiam

Swinger

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam na forum :)

Praca wygląda na ciekawą, ale daj z innym oświetleniem, bo twarz itp jest dużo za ciemna zeby detale pooglądać. No i czekamy na siatke :)

Aha, no i popraw temat zgodnie z regulaminem zanim cie mod dolapie :)

pozdrawiam

Mirach

Napisano

Tak na przyszłość to daj obrazki na których coś widać bo dla mnie to trochę mało widać. Zdecydowanie lepszy efekt byłby jak byś dał po prostu screen z maxa.

Pokaż obrazki ukazujące detale np. twarz nie mówiąc już o siatce.

Napisano

No to tak: temat zmieniłem ale nie wiem czy dobry teraz jest czy dalej z nim coś nie tak.

Co do tutoriala to zgadza się D'arc :)

Co do tych renderów to:

render6hp2.th.jpg

render5ue5.th.jpg

bodyunsmoothedfz5.th.jpg

glowaiter1kr3.th.jpg

glowaunsmoothedsn9.th.jpg

Troche pogmerałem kolejność więc przepraszam z góry.CO do takich różnych tam trójkącików to myślałem że jak robiłem auta to ciężko ich było uniknąć ale jak zacząłem z tą postacią to się przeraziłem.Tak czy inaczej może nie będzie to idealny model jakkolwiek traktuje to czysto treningowo i do szegółów nie bede świrował z każdym jednym trókątem. Po prostu pamiętam jak skończyły się moje ostyatnie podboje z tutkami gdy zacząłem wypieszczać to i tamto żeby było idealnie....nigdy nie skończyłem tutka bo zacząłem go niecierpieć...no to czekam na c&c.Pozdro

Napisano

fajnie, fajnie, ale rece do wymiany (takie jakies patyki zamiast palcow) no i buty takie proste jakies, sama postac wypas, zwlaszcza wlosy, no i twarz super!

pozdro

Napisano

Jak na wejscie na forum to bardzo ładnie. W sumie mozna przyczepic sie do wszystkiego, poczynając od tego ze kobita jest tak chuda ze balbym sie ze mocniejszy podmuch połamie ją, koncząc na siatce. Ale jak dla mnie czuc pewien potencjał twórcy :)

pozdrawiam i dobranoc

Mirach

Napisano

Brawo i tak właśnie na przyszłość prezentuj prace.

Też przerabiałem ten tutek w młodości i muszę przyznać że wygląda to nieźle jak na początek. Dokończ to i bierz się za inne organiczne modele bo szkoda marnować czasu na inne pierdoły. Modelowanie organiczne jest najtrudniejsze ale jednocześnie jak umiesz wymodelować super postacie to sobie ze wszystkim poradzisz.

Naucz się porządnie modelować głowy: refki na dole

http://www.3dsoftware.cz/download/

Napisano

Dzieki za odpowiedzi i c&c

Dzieki za dobre słowo Czarodzieju :) i za rade :)

mały upek poki co

reka1qg6.th.jpg

reka2tm3.th.jpg

oczywiście dotyczą rąk oba powyższe zdjęcia :)

popracować nad resztą później muszę...ja nie brzmieć jak Yoda?? :D

@anJek żeby było śmieszniej to nad tymi rękami pracowałem 5h a nad włosami 15 min :)

Napisano

Żeby nie stać w miejscu i odpocząć co nieco od organiki zacząłem oręż dla postaci. Jest to dosłownie początek bo mam w głowie 1000pomysłów na sekunde więc na pewno będzie jeszcze poprawiany setki razy :) C&C most wanted

mieczrenderyv4.th.jpg

mieczsiatkaml1.th.jpg

P.S. mam małe pytanko...bo przy okazji tego otworu w rękojeści powstał taki mały problem-robiłem go booleanem z ciekawości i jak skończyłem to teraz jak sie poruszam w view portach to np podczas przesuwania nie widze obiektu tylko jego obrys?Co kliknąłem i jak to naprawić bo jest nad wyraz drażniące?