Napisano 7 Styczeń 200718 l Witam w specjalnej części działu foto. To tutaj znajdziecie najlepsze zdjęcia zarówno konkursowe jak i ogólnie postowane przez naszych userów. Sama śmietanka foto, zdjęcia o głębokim przekazie, zdjęcia na które po prostu patrzy się z podziwem. *** Serdeczne gratuluacje lecą w stronę Krystiana Hlek (antamo). Zajął on I miejsce w I Foto Bitwie max3d.pl "Ludzkie zakamarki": (link do wątku) II miejsce Nie zapomnijmy też o naszym koledze mr_marchew który uplasował się zaraz za antamo na II miejscu. Różnica wynosiła zaledwie 1 punkt. Było gorąco: (link do wątku) III miejsce zajął nasz zapalony canonowiec Kuciel: (link do wątku) *** wszystkim serdecznie gratulujemy zdobytych nagród i miejsc i zapraszamy na kolejne zmagania fotograficzne :) Pozdrawiamy zespół max3d.pl
Napisano 7 Styczeń 200718 l Gratuluje :) A najbardziej mi sie podoba stwierdzenie "zapalony canonowiec" :D
Napisano 8 Styczeń 200718 l "zapalony canonowiec" rox :D dzieki chlopaki i oby wiecej prac sie tu znalazlo zycze wszystkim :)
Napisano 4 Luty 200718 l Rzeczywiście niektóre te zdjęcia potrafią spowodować dziwne zjawisko, "wgniecenia obserwatora w krzesło" nie pytajcie na czym polega, ja sam tego nie rozumiem :)
Napisano 23 Marzec 200717 l mozna sprobowac, dla satysfakcji i trenowania warsztatu tylko dopracuj regulamin tym razem
Napisano 23 Marzec 200717 l Autor illy: spokojna twoja kudłata :] jak sie skończy Bitwa to sie pobawimy. widzę już nawet pewien temat... ale o tym ciii... :)
Napisano 30 Czerwiec 200717 l Autor ups... zapomniałem o tym :) no to na razie możemy sie pobawić w propozycję tematów. założę wątek i tam będzie można postować swoje tematy. za tydzień temat ruszy. czas wykonania prac... powiedzmy z miesiąc :) Pozdrawiam
Napisano 30 Czerwiec 200717 l no jak najszybciej ale nie można by tak... żeby czasu było do połowy sierpnia ?? Będzie Woodstock i można nałapać mnóstwo fajnych fotek :)
Napisano 30 Czerwiec 200717 l hmm, pierwsza polowa sierpnia bedzie w krakowie. kawiarenke znajde. bo w naszej kawalerce nie bedzie ani netu ani kopa. mamy tylko polaptopa :) zobaczy sie. czekam na temat.
Napisano 30 Czerwiec 200717 l temat musimy wymyslec, wiec moja propozycja large&tiny - czyli zestawienie rzeczy wielkiej i malutkiej teraz wy proponujcie
Napisano 1 Lipiec 200717 l SoAd: to moja propozycja, jak bedzie glosowanie to pewnie przepadnie, chcesz byc konkurencyjny, podaj swoje :)
Napisano 1 Lipiec 200717 l Max3d wśród nas :) A tak na serio myślałem nad czymś w związku z tym czasem który teraz jest i za jakiś czas sie skończy o podróżach, biletach itp
Napisano 2 Lipiec 200717 l Autor w Warszawie w PKiN jest wystawa World Press Foto. ta gdzie były dostampowane gołębie). w związku z tym chyba fajnnie by było zmierzyć sięz fotkami które tam wiszą (ambitne ale chodzi o uzyskanie klimatu w podobnej tematyce). proponuję zatem tematy: fotoreportaż: życie codzienne fotoreportaż: wydarzenia i okazje przyroda w obiektywie architektura w fotografii każdy z tematów prosty w złapaniu czegokolwiek w obiektywie i jednocześnie na tyle trudny, żeby podejść do tematu niestandardowo :) Pozdrawiam
Napisano 2 Lipiec 200717 l co ma wieksze znaczenie, technika czy pomysl? i kiedy start? bo wlasnie ide nad morze, a chce sie zalapac ale jestem za, i te 4 fotki moga byc, po jednej do kazdego tematu i hola
Napisano 2 Lipiec 200717 l co ma wieksze znaczenie, technika czy pomysl? genialny pomysł/moment pozwala wybaczyć niedociągnięcia techniczne brak techniki jest w stanie zniszczyć nawet najlepiej przemyślane/trafione zdjęcie dlatego wszystko zależy od kadru i tego jak podejdą do niego odbiorcy moje propozycje: ...1. surrealizm zabroniony byłby fotomontaż, obróbka w granicach rozsądku (kolory, kontrasty, poziomy, itp) ...2. milkIT fotografia z mlekiem w temacie ;) ...3. tryptyk domowy dowolny obiekt (lub obiekty) znajdujący się w naszym domu, zaprezentowany w formie tryptyku...
Napisano 2 Lipiec 200717 l Autor no to jutro stawiam sondę na 3-5 dni i jedziemy z koksem. koniec bitwy to myślę, że koniec wakacji. chyba, że za długo?
Napisano 2 Lipiec 200717 l zabroniony byłby fotomontaż, obróbka w granicach rozsądku (kolory, kontrasty, poziomy, itp)wogole zabronic fotomotazu. tylko korekta kolorow i kontrastu, wyostrzenie i koniec, zakaz dodawania blurow
Napisano 2 Lipiec 200717 l a kadrowanie jest pozwolone czy nie ? Ja bym był jednak za tym, żeby blur' y były, nigdy nie wiadomo kiedy sie to może przydać. Zgadzam sie z wyznaczonym czasem, idealnie wręcz :) PS. kto jest teraz w Wawie, może by tak mały miting po 20, przy piwku ofkoz :)
Napisano 2 Lipiec 200717 l fotomontaz to nadawanie zdjeciu pewych cech wg. mnie poprawa jasnosci kontrastu czy kolorow oraz kadrowanie to korekcja, a blur to juz ingerencja w ujecie. acz jesli bedzie sie liczyc tylko pomysl a nie technika to nie bedzie to mialo znaczenia kadrowanie pozatym jest niezbedne bo wiekszosc aparatow (luster) nie ma 100% kadru na matowce i jakis syf moze sie zalapac na matryce, wiadomo ale niech tweeter wymysli regulamin
Napisano 3 Lipiec 200717 l Autor zamierzałem dać ten sam regulamin co obowiązuje w konkursach National Geographic :]
Napisano 7 Lipiec 200717 l Pomysł świetny - dobry regulamin i się nie napracujesz. ;-) btw. wysyła coś ktoś na tegoroczny konkurs NG?
Napisano 23 Wrzesień 200915 l wow - nie wiedzialem ze sa bitwy na photo ;)))) wezme udzial w nastepnej mimo ze poziom widze bardzo wysoki . super fotki gratulacje !!!