Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam w specjalnej części działu foto.

To tutaj znajdziecie najlepsze zdjęcia zarówno konkursowe jak i ogólnie postowane przez naszych userów.

Sama śmietanka foto, zdjęcia o głębokim przekazie, zdjęcia na które po prostu patrzy się z podziwem.

Serdeczne gratuluacje lecą w stronę Krystiana Hlek (antamo). Zajął on

I miejsce

w I Foto Bitwie max3d.pl "Ludzkie zakamarki":

antamo.jpg

(link do wątku)

II miejsce

Nie zapomnijmy też o naszym koledze mr_marchew który uplasował się zaraz za antamo na II miejscu. Różnica wynosiła zaledwie 1 punkt. Było gorąco:

marchew.jpg

(link do wątku)

III miejsce

zajął nasz zapalony canonowiec Kuciel:

kuciel.jpg

(link do wątku)

wszystkim serdecznie gratulujemy zdobytych nagród i miejsc i zapraszamy na kolejne zmagania fotograficzne :)

Pozdrawiamy

zespół max3d.pl

• Odpowiedzi 43
  • Wyświetleń 24,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Gratuluje :)

A najbardziej mi sie podoba stwierdzenie "zapalony canonowiec" :D

Napisano

"zapalony canonowiec" rox :D dzieki chlopaki i oby wiecej prac sie tu znalazlo zycze wszystkim :)

Napisano

Rzeczywiście niektóre te zdjęcia potrafią spowodować dziwne zjawisko,

"wgniecenia obserwatora w krzesło" nie pytajcie na czym polega, ja sam tego nie rozumiem :)

Napisano

mozna sprobowac, dla satysfakcji i trenowania warsztatu

tylko dopracuj regulamin tym razem

Napisano
  • Autor

illy: spokojna twoja kudłata :] jak sie skończy Bitwa to sie pobawimy. widzę już nawet pewien temat... ale o tym ciii... :)

Napisano
  • Autor

ups... zapomniałem o tym :) no to na razie możemy sie pobawić w propozycję tematów. założę wątek i tam będzie można postować swoje tematy. za tydzień temat ruszy. czas wykonania prac... powiedzmy z miesiąc :)

Pozdrawiam

Napisano

no jak najszybciej ale nie można by tak... żeby czasu było do połowy sierpnia ??

Będzie Woodstock i można nałapać mnóstwo fajnych fotek :)

Napisano

hmm, pierwsza polowa sierpnia bedzie w krakowie. kawiarenke znajde. bo w naszej kawalerce nie bedzie ani netu ani kopa. mamy tylko polaptopa :) zobaczy sie. czekam na temat.

Napisano

temat musimy wymyslec, wiec moja propozycja large&tiny - czyli zestawienie rzeczy wielkiej i malutkiej

teraz wy proponujcie

Napisano

Illy - trochę na moje za bardzo przypomina bitwę 3d tematycznie

Napisano

SoAd: to moja propozycja, jak bedzie glosowanie to pewnie przepadnie, chcesz byc konkurencyjny, podaj swoje :)

Napisano

Max3d wśród nas :)

A tak na serio myślałem nad czymś w związku z tym czasem który teraz jest i za jakiś czas sie skończy o podróżach, biletach itp

Napisano
  • Autor

w Warszawie w PKiN jest wystawa World Press Foto. ta gdzie były dostampowane gołębie). w związku z tym chyba fajnnie by było zmierzyć sięz fotkami które tam wiszą (ambitne ale chodzi o uzyskanie klimatu w podobnej tematyce). proponuję zatem tematy:

• fotoreportaż: życie codzienne
  • fotoreportaż: wydarzenia i okazje
  • przyroda w obiektywie
  • architektura w fotografii

każdy z tematów prosty w złapaniu czegokolwiek w obiektywie i jednocześnie na tyle trudny, żeby podejść do tematu niestandardowo :)

Pozdrawiam

Napisano

co ma wieksze znaczenie, technika czy pomysl?

i kiedy start? bo wlasnie ide nad morze, a chce sie zalapac

ale jestem za, i te 4 fotki moga byc, po jednej do kazdego tematu i hola

Napisano
co ma wieksze znaczenie, technika czy pomysl?

genialny pomysł/moment pozwala wybaczyć niedociągnięcia techniczne

brak techniki jest w stanie zniszczyć nawet najlepiej przemyślane/trafione zdjęcie

dlatego wszystko zależy od kadru i tego jak podejdą do niego odbiorcy

moje propozycje:

...1. surrealizm

zabroniony byłby fotomontaż, obróbka w granicach rozsądku (kolory, kontrasty, poziomy, itp)

...2. milkIT

fotografia z mlekiem w temacie ;)

...3. tryptyk domowy

dowolny obiekt (lub obiekty) znajdujący się w naszym domu, zaprezentowany w formie tryptyku...

Napisano
  • Autor

no to jutro stawiam sondę na 3-5 dni i jedziemy z koksem. koniec bitwy to myślę, że koniec wakacji. chyba, że za długo?

Napisano
zabroniony byłby fotomontaż, obróbka w granicach rozsądku (kolory, kontrasty, poziomy, itp)
wogole zabronic fotomotazu. tylko korekta kolorow i kontrastu, wyostrzenie i koniec, zakaz dodawania blurow
Napisano

a kadrowanie jest pozwolone czy nie ?

Ja bym był jednak za tym, żeby blur' y były, nigdy nie wiadomo kiedy sie to może przydać.

Zgadzam sie z wyznaczonym czasem, idealnie wręcz :)

PS. kto jest teraz w Wawie, może by tak mały miting po 20, przy piwku ofkoz :)

Napisano

fotomontaz to nadawanie zdjeciu pewych cech wg. mnie

poprawa jasnosci kontrastu czy kolorow oraz kadrowanie to korekcja, a blur to juz ingerencja w ujecie. acz jesli bedzie sie liczyc tylko pomysl a nie technika to nie bedzie to mialo znaczenia

kadrowanie pozatym jest niezbedne bo wiekszosc aparatow (luster) nie ma 100% kadru na matowce i jakis syf moze sie zalapac na matryce, wiadomo

ale niech tweeter wymysli regulamin

Napisano
  • Autor

zamierzałem dać ten sam regulamin co obowiązuje w konkursach National Geographic :]

Napisano

Pomysł świetny - dobry regulamin i się nie napracujesz. ;-)

btw. wysyła coś ktoś na tegoroczny konkurs NG?

Napisano

wow - nie wiedzialem ze sa bitwy na photo ;))))

wezme udzial w nastepnej mimo ze poziom widze bardzo wysoki .

super fotki

gratulacje !!!

Napisano

wow super fotki!!