tweety Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Witam w specjalnej części działu foto. To tutaj znajdziecie najlepsze zdjęcia zarówno konkursowe jak i ogólnie postowane przez naszych userów. Sama śmietanka foto, zdjęcia o głębokim przekazie, zdjęcia na które po prostu patrzy się z podziwem. *** Serdeczne gratuluacje lecą w stronę Krystiana Hlek (antamo). Zajął on I miejsce w I Foto Bitwie max3d.pl "Ludzkie zakamarki": (link do wątku) II miejsce Nie zapomnijmy też o naszym koledze mr_marchew który uplasował się zaraz za antamo na II miejscu. Różnica wynosiła zaledwie 1 punkt. Było gorąco: (link do wątku) III miejsce zajął nasz zapalony canonowiec Kuciel: (link do wątku) *** wszystkim serdecznie gratulujemy zdobytych nagród i miejsc i zapraszamy na kolejne zmagania fotograficzne :) Pozdrawiamy zespół max3d.pl
Shalivan Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 i moje ;) niestety nie udało mi sie nic ciekawego uchwycic
mirach Napisano 7 Styczeń 2007 Napisano 7 Styczeń 2007 Gratuluje :) A najbardziej mi sie podoba stwierdzenie "zapalony canonowiec" :D
Kuciel Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 "zapalony canonowiec" rox :D dzieki chlopaki i oby wiecej prac sie tu znalazlo zycze wszystkim :)
mr_marchew Napisano 8 Styczeń 2007 Napisano 8 Styczeń 2007 dzięki wszystkim :) to co, czekamy na następną bitwę? :)
Lukas8410 Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 Rzeczywiście niektóre te zdjęcia potrafią spowodować dziwne zjawisko, "wgniecenia obserwatora w krzesło" nie pytajcie na czym polega, ja sam tego nie rozumiem :)
tweety Napisano 20 Marzec 2007 Autor Napisano 20 Marzec 2007 illy: nawet nie myślałem nad tym, żeby to powtórzyć :) chcecie?
illy Napisano 23 Marzec 2007 Napisano 23 Marzec 2007 mozna sprobowac, dla satysfakcji i trenowania warsztatu tylko dopracuj regulamin tym razem
tweety Napisano 23 Marzec 2007 Autor Napisano 23 Marzec 2007 illy: spokojna twoja kudłata :] jak sie skończy Bitwa to sie pobawimy. widzę już nawet pewien temat... ale o tym ciii... :)
tweety Napisano 30 Czerwiec 2007 Autor Napisano 30 Czerwiec 2007 ups... zapomniałem o tym :) no to na razie możemy sie pobawić w propozycję tematów. założę wątek i tam będzie można postować swoje tematy. za tydzień temat ruszy. czas wykonania prac... powiedzmy z miesiąc :) Pozdrawiam
misiold Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 no jak najszybciej ale nie można by tak... żeby czasu było do połowy sierpnia ?? Będzie Woodstock i można nałapać mnóstwo fajnych fotek :)
kamilsien Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 hmm, pierwsza polowa sierpnia bedzie w krakowie. kawiarenke znajde. bo w naszej kawalerce nie bedzie ani netu ani kopa. mamy tylko polaptopa :) zobaczy sie. czekam na temat.
illy Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 temat musimy wymyslec, wiec moja propozycja large&tiny - czyli zestawienie rzeczy wielkiej i malutkiej teraz wy proponujcie
SoAd Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 Illy - trochę na moje za bardzo przypomina bitwę 3d tematycznie
AGmakonts Napisano 30 Czerwiec 2007 Napisano 30 Czerwiec 2007 jeśli mozna coś zaproponować to może groteska?
illy Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 SoAd: to moja propozycja, jak bedzie glosowanie to pewnie przepadnie, chcesz byc konkurencyjny, podaj swoje :)
misiold Napisano 1 Lipiec 2007 Napisano 1 Lipiec 2007 Max3d wśród nas :) A tak na serio myślałem nad czymś w związku z tym czasem który teraz jest i za jakiś czas sie skończy o podróżach, biletach itp
tweety Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 w Warszawie w PKiN jest wystawa World Press Foto. ta gdzie były dostampowane gołębie). w związku z tym chyba fajnnie by było zmierzyć sięz fotkami które tam wiszą (ambitne ale chodzi o uzyskanie klimatu w podobnej tematyce). proponuję zatem tematy: fotoreportaż: życie codzienne fotoreportaż: wydarzenia i okazje przyroda w obiektywie architektura w fotografii każdy z tematów prosty w złapaniu czegokolwiek w obiektywie i jednocześnie na tyle trudny, żeby podejść do tematu niestandardowo :) Pozdrawiam
illy Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 co ma wieksze znaczenie, technika czy pomysl? i kiedy start? bo wlasnie ide nad morze, a chce sie zalapac ale jestem za, i te 4 fotki moga byc, po jednej do kazdego tematu i hola
everyman Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 co ma wieksze znaczenie, technika czy pomysl? genialny pomysł/moment pozwala wybaczyć niedociągnięcia techniczne brak techniki jest w stanie zniszczyć nawet najlepiej przemyślane/trafione zdjęcie dlatego wszystko zależy od kadru i tego jak podejdą do niego odbiorcy moje propozycje: ...1. surrealizm zabroniony byłby fotomontaż, obróbka w granicach rozsądku (kolory, kontrasty, poziomy, itp) ...2. milkIT fotografia z mlekiem w temacie ;) ...3. tryptyk domowy dowolny obiekt (lub obiekty) znajdujący się w naszym domu, zaprezentowany w formie tryptyku...
piksar Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 ustalac, ustalac bo jade na wakacje, bede mial cel przynajmniej
tweety Napisano 2 Lipiec 2007 Autor Napisano 2 Lipiec 2007 no to jutro stawiam sondę na 3-5 dni i jedziemy z koksem. koniec bitwy to myślę, że koniec wakacji. chyba, że za długo?
illy Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 zabroniony byłby fotomontaż, obróbka w granicach rozsądku (kolory, kontrasty, poziomy, itp)wogole zabronic fotomotazu. tylko korekta kolorow i kontrastu, wyostrzenie i koniec, zakaz dodawania blurow
misiold Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 a kadrowanie jest pozwolone czy nie ? Ja bym był jednak za tym, żeby blur' y były, nigdy nie wiadomo kiedy sie to może przydać. Zgadzam sie z wyznaczonym czasem, idealnie wręcz :) PS. kto jest teraz w Wawie, może by tak mały miting po 20, przy piwku ofkoz :)
illy Napisano 2 Lipiec 2007 Napisano 2 Lipiec 2007 fotomontaz to nadawanie zdjeciu pewych cech wg. mnie poprawa jasnosci kontrastu czy kolorow oraz kadrowanie to korekcja, a blur to juz ingerencja w ujecie. acz jesli bedzie sie liczyc tylko pomysl a nie technika to nie bedzie to mialo znaczenia kadrowanie pozatym jest niezbedne bo wiekszosc aparatow (luster) nie ma 100% kadru na matowce i jakis syf moze sie zalapac na matryce, wiadomo ale niech tweeter wymysli regulamin
tweety Napisano 3 Lipiec 2007 Autor Napisano 3 Lipiec 2007 zamierzałem dać ten sam regulamin co obowiązuje w konkursach National Geographic :]
colgatte Napisano 7 Lipiec 2007 Napisano 7 Lipiec 2007 Pomysł świetny - dobry regulamin i się nie napracujesz. ;-) btw. wysyła coś ktoś na tegoroczny konkurs NG?
Kusanagi Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 wow - nie wiedzialem ze sa bitwy na photo ;)))) wezme udzial w nastepnej mimo ze poziom widze bardzo wysoki . super fotki gratulacje !!!
Rekomendowane odpowiedzi