Napisano 16 Styczeń 200718 l zainspirowany postępami Maqsa, spróbowałem blenderowego Sculpt Mode. całkiem niezłe, działa zadziwiająco szybko. levelu siatki nie mogłem podnieść powyżej 1,3 mln verts - na tyle tylko starczyło 768 MB ramu za mało vert poszło w ogon, za dużo na ręce
Napisano 16 Styczeń 200718 l Bardzo łady modelik :) gratulacje zdecydowanie bardziej by mi sie podobal gdyby mial jeszcze texturkę i piekny render :D
Napisano 16 Styczeń 200718 l Dla mnie bardzo udane :) Zróbie jakiś vtutorial bo gubie się w tym blenderze :)
Napisano 16 Styczeń 200718 l Men za malo detali:p, praktycznie wszystko co tu widze mozna by bylo wymodelowac tradycujnie, ale model nie jest zly..nie jest tez jakis super... tak sobie no;d
Napisano 16 Styczeń 200718 l Autor nad teksturą pomyślę... co do tutoriali: http://www.geneome.net/index.php/blender-tutorials/ tutorial do Sculpta powinien się pojawić po wydaniu oficjalnej wersji - ale to chyba jedna z najlepiej przemyślanych części Blendera
Napisano 18 Styczeń 200718 l bardzo fajny model :) jak byś pokusił się o texture i jakiś fajny render było by super
Napisano 18 Styczeń 200718 l bardzo ladny model, ciekawie zrobiony; mam oczywiscie zastrzezenia do bryly (hydalisk ma dluugi ogon) i lusek na klacie (sa inne, jzu zupelnei inna kwestia jak sie je robi), szczeka jest malo hydraliskowa, ale to sa szczegoly, ktore mozna latwo poprawic; gratuluje ladnego modelu...
Napisano 18 Styczeń 200718 l Autor niestety, na teksturę za późno - usunąłem poziomy siatki poniżej 2 levelu... render zrobię jeszcze kolejny, jak będę miał jakiś następny model starcraftowy z ogonem racja... klata: niestety, Blizzard robi rózne wersje własnych projektów - głównie chodzi o różnice między grafikami 2D i 3D. przy Overlordzie jest jeszcze gorzej (a właśnie próbuję go modelować) thx za posty
Napisano 18 Styczeń 200718 l oficjalna wersja hydraliska jest zrobiona tak ze ogon stal prosto, wyekstrudowali mu lusek i zadziorow (wszystkei takie same, przeskalowane pozniej eg odleglosci) a pzoneij wykrzywili korpus po spline i bylo cacy (to bylo dosc dawno i niebylo tak duzo,takich cfanych narzedzi co teraz zeby sie w sculpting bawic)... a z tymi roznymi grafikami co to bazgrali to jest tak, ze wersji kazdego obiektu bylo ciut i troche, wiekszosc poszla do ksoza i rozwijano kilka, dlatego sa drobne roznice, generalnie zergow powstalo najwiecej wersji bo mialy byc zroznicowane...
Napisano 19 Styczeń 200718 l no naprawde dobrze wyszlo, pierwszy udany model w blenderze? jezeli tak to po jakim czasie nauki? (moze sie skusze)
Napisano 20 Styczeń 200718 l Wiecie, że sobie po tym blendera ściągłem :D i nawet fajny tylko interfejs nieźle pomieszany. Bo model suuuuper.
Napisano 21 Styczeń 200718 l Autor deshu: sculpta użyłem tu po raz pierwszy, a Blendera uczę się - teorytycznie - dwa lata... z tym, że wcześniej żadnego softu 3D nie próbowałem. potem dolicz sobie kilkumiesięczne przerwy na 2D, heh ciężko określić :) Mr Pank: thx michlord: no i dobrze, przejdź na darmową stronę mocy :>