Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

zrobiłem base i próbuję ulepszać sculpem główną bryłę

Sculpt Mode - poziom 3, czyli jeszcze mało detalu

ta trąba... ona mi nie pasuje :P wydłużyć?

komentujcie też resztę modelu, przede wszystkim pod względem zgodności z SC (detale dopiero dojdą) i propozycje poprawy pancerza

d5826e9c4aec5c32.jpg

http://images12.fotosik.pl/19/d5826e9c4aec5c32.jpg

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 3,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

eh... chciałem siatkę pokazać, bo niektórzy proszą. niestety - Blender w wersji Beta wywala się przy tej skomplikowanej operacji ;/ to samo mam przy schodzeniu na niższy poziom sculpa - i boję się, że już straciłem Level 1 i 2

offtop - bo nie ma co marudzić na darmowy sculptor

Napisano

trabe mozesz spokojnie wystrzelic w kosmos, jest wiele wersji overlorda, tylkojedna ma trabe, wiele bylo przygotowanych z klami, rogami, ciosami (jak u mamuta); zwroc uwage na leb, oczy to to nie mialo (najczesciej) ale lebskie bydle bylo, bo to pierwsza jednostka decyzyjna u Zergow;

pod brzuchem podwies mu mase smiecia, tam sa nie tylko lapy, ale i kupa rurek do odzywiania;

jesli chodzi o pancerz to raczej skladany (nachodzace na siebie plyty); i mam wrazenie ze jesli chodzi o metodologie robienia pancerza to pobldziles probujac zmutowac zolwia;

model ladny...

Napisano

Avenger ty masz wersje blendera importowana z kosmosu chyba, bo tylko ty wiecznie marudzis blender to blender tamto, ja nie mam takich problemow, zamiast nazekac zapytaj sie Maqs'a co i jak :D

btw: szybkiego powrotu do zdrowia i czekam na updaty.

Napisano

fajny, choć trochę przesadziłeś z sculpem, spróbuj go zrobić trochę delikatniej

Napisano

Odrazu widze ze to Blend :] Fajne to to :D

Werenderoj fajnie, tex naloz i bedzie gucz...

Ty wydaje mi sie ze ten zerg był troche jeszcze wyzszy, minimalnie wezszy, i trabka dlozsza...

Napisano

Fantastycznie, Szczerze przyznaję że twój "worek" jest najlepsza pośród tych, które widziłem. Na pewno lepszy od tego z cutscenek blizzarda. Rzeczywiście na ostatnia poprawki pancerza wele dały, ale moim zdaniem pierwsza głowa z trąbą jest najlepsza.

Napisano
  • Autor
... a pancerz siwezynka, daj wiekszy render

a pancerz... jaki?

tolas: ok, pokaze tez wersje z trąbą - ale muszę ją poprawić jakoś

nielot007: dzięki

Napisano
  • Autor

wydłużyłem mu odnóża i wysculpowałem te najbardziej większe

jeszcze wspomniane przez VV3ktora "macki do odżywiania" i biorę się za podstawową scenkę... o ile ktoś oczywiście nie znajdzie błędu krytycznego :)

34427da8a8ea5a8e.jpg

7ef1c904386ff272.jpg

Napisano

mmm. najz. nie znam oryginału dokładnie ale jest rozpoznawalny więc chyba ok :)

pozdro!

Napisano

Oj widze że się poważnie zająłeś tym Overlordem. Nice. Wygląda całkiem pro i nawet lepszy od Blizzardowej wersji:D

Napisano
  • Autor

nic Blizzarda nie przebije... nie moge go przebic, skoro od niego sciagalem ;]

Napisano

no ale możesz pododawać trochę detalu :D I jak widze właśnie to zrobiłeś.

Napisano
  • Autor

marne próby teksturownicze. chcę jednocześnie mieć fakturę pancerza i brak konfliktu ze sculpem...

to nie takie proste, niestety. zaczynam tęsknić za lowpoly ;]

wpadłem przed chwilą na plan wypalenia lightmapy zamiast UV - spróbuję wygładzić te płatki śniadaniowe przy początkach płyt pancerza

http://images14.fotosik.pl/52/47e7bf5ce97f61d3.jpg

http://images14.fotosik.pl/52/69165f14a78fa782.jpg

Napisano

jak chcesz sobie ulatwic zycie, to zrob kopie modelu, naloz mu jakas procedure typu cells (tylko zeby wygladalo jak spekalina, wiec fractal kanciasty) i wypal te procedure w trybie difuse, pzoneij doczep deliaktnie do bumpa i normalu, a nieco mocniej do diffucse (znacznie lepiej sie rozklada i proporcjonalnie) a pozneij domeiszaj reszte tekstury...

Napisano

PIKNE. Ładne barwy. Brak kontrastu przynajmniej uspokaja haotyczną formę modelu.

Napisano

No ja też bym powiedział że z trąbą jest lepiej.

aoverlord0mo.gif

Wtedy jest bardziej cute ^_^

pozdro.