DamianRC Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Witam wszystkich Chciałem zrobić materiał jaki jest na tym tutorialku: http://www.tutorialized.com/tutorial/Vray-Car-paint/18629 , ale zauważyłem że w swoim 3D Maxie nie mam materiałów typu "VrayMtl" i "VrayMtlWrapper" , i teraz nie wiem czy to powinno być już w zainstalowanym programie, czy trzeba te materiały skądś ściągnąć i wrzucić do 3D's max'a. Bardzo bym prosił osoby, które to mają lub znają stronę skąd można to ściągnąć, o odpowiedź.
piotrek Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Dała Bozia szukajkę? Już dzisiaj odpowiadałem na takie pytanie... W tutku jest wszystko napisane. Jeśli nie wiesz, co jest vray, wklep to w google, a się dowiesz.
DamianRC Napisano 21 Styczeń 2007 Autor Napisano 21 Styczeń 2007 Rozumiem , sorry za niepotrzebny post, ale zdaje się że szukałem nie w tym dziele co trzeba :/ Dużo słyszałem o Vray'u ale dotąd myślałem że jest to wewnętrzna aplikacja wchodząca w całość 3d's max, i że mi po prostu brakuje jakichś pluginów.
IronMacko Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 Tak naprawde to wlasnie brakuje Ci "plagina" ... Vrya ;)
DamianRC Napisano 22 Styczeń 2007 Autor Napisano 22 Styczeń 2007 Właśnie , szkoda tylko, że jest on komercyjny :(
IronMacko Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Ale max'a mozna juz miec za 100 Euro, a Vray'ia nie...
IronMacko Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Nie, zaskocze Cie... wersja studencka tyle kosztuje... (jest pelnym programem, tyle ze nie mozesz zrobionych na niej obrazkow wykorzystywac do celow komercyjnych) a tu masz link http://www.campustech.com/c/campust/51383.html tu jest troche drozsze..., ale da sie znalesc taniej Pozdrawiam
Bacry Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 vraya też możesz mieć edukacyjnego. a jak chcesz tylko sprawdzić możesz ściągnąć demo.
Rekomendowane odpowiedzi