BARTUS000 Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 wygląda to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 23 Marzec 2007 Autor Share Napisano 23 Marzec 2007 moglibysci mi doradzic jak robicie opony bo na cgcars mowia ze okropne sa moje.(jakies sposoby robienia opon) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 23 Marzec 2007 Share Napisano 23 Marzec 2007 Modelujesz kawałek bieżnika, kopiujesz kilka razy, weldujesz i bendujesz 360 stopni. Potem zaznaczasz srodkowy loop (symetrii) i za pomocą soft selection, ładnie ustawionego, robisz uwypuklenie opny (resize'm). Nice & easy. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 a jest mozliwe takim sposobem wymodelowanie takiego czegoś, mowie o tej drogiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 No pewnie, że jest możliwe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 to zrobie zaraz thx patry'ś Edit: chociaz ciężko będzie:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 nie było tak cięzko:) zrobiłem ale chyba za mały bevel i za duze extrude faców prosze o komentarze(bardzo)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salvage Napisano 24 Marzec 2007 Share Napisano 24 Marzec 2007 Spoko, tylko pamietaj, ze jeszcze trzeba pomyslec nad tym jak to sie wygładzi ms-em chyba, że planujesz zostawic kanty ;-) No i nie zapomnij jej wygiąć, bo to co pokazałeś wyżej to takie płaskie się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 24 Marzec 2007 Autor Share Napisano 24 Marzec 2007 wygne jeszcze, chociaz musiałem robic od nowa bo nie wiedziałm ze to trzeba smoothowac tak wygląda nowy okaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 25 Marzec 2007 Share Napisano 25 Marzec 2007 No teraz jest wypassss :) PS mógłbyś pokazać refkę bieżnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 26 Marzec 2007 Autor Share Napisano 26 Marzec 2007 patry jak ci juz mowiłem na gg. refka to te oponu u góry dodałem tylko jednom rzecz i nie wyszło mi troche i tak powstało to coś a to jest tarcza mam nadzieje ze sie spodoba, dodałem tylko jedną "dziurke" inaczej niz w refce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 modelowanie tego auta juz wzasadzie skonczyłem jeszcz tylko mirror, napewno juz nic nie poprawie(mam na mysli siatke) wkrotce zajme sie renderowaniem, nigdy tego nie robiłem więc najpierw obejze sobie jakies videotutoriale tak to wygląda pozdrowienia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Marzec 2007 Share Napisano 28 Marzec 2007 cosik te tarcze male... i masz 1 blad... felgi masz na 5 srob a w tarczach masz 4 dziury... popraw to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 ... i masz 1 blad... miło czytac ze tylko jeden:D poprawiłem: powiekzyłem tarcze i zrobiłem 5 miejsc na sroby ..:: 3D XTREME ::.. dzięki za pomoc;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 29 Marzec 2007 Autor Share Napisano 29 Marzec 2007 cały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 2 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2007 to jest pierwszy render, nie jest najlepszy, ten cien i wogle, ale ja jestem zadowolony bo to pierwszy render kolorowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 2 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2007 mam takie pytanko jak powinno byc ustawione w opsjach kamery angle of view? bo nie weim czy około 30 czy 50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 2 Kwiecień 2007 Share Napisano 2 Kwiecień 2007 to zależy jaki efekt chcesz uzyskać, a render do duu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 3 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2007 zaraz do duu(Ty sie na grafice nie znasz). następny będzie lepszy tylko musze opanowac te wszystkie opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 3 Kwiecień 2007 Share Napisano 3 Kwiecień 2007 dziwny lakier ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2007 nie wiem jak dodac materiały na te swiatł z tyłu, bo reszte juz zrobiłem. rendery postaram sie pokazac jesszcze dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 no jak jak... normalnie :) lustro, pozniej klosz wewnetrzny z kolorem (np czerwony, pomaranczowy, mleczny), klosz zewnetrzny przezroczysty z polyskiem (oczywiscie regular) :) I masz problem swiatel z glowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2007 cholera jak smoothuje to wyskakuje error runtime czy cos takiego. od czego to moze być? edit: wszystko idzie tylko jak opony smoothuje, probowałem po koleji ale przy 3 sie znowu bląd pokazał(pisze cos tam runtime i o visual C++) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2007 i jeszcze jakis fatal error mi wyskakuje nazmiane raz ten error raz ten error Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 12 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2007 nie wiem jak ta alphe na "zewnętrzny klosz" zrobic cos zrobiłem ale to jest tak krrywe ze prawie nie przypomina tej na tym zdięciu http://nissan.jbcarpages.com/Z/Wallpapers/Paper25/1995%20300ZX%20Red%20rear%20left%201280.jpg nie wiem moze dlatego ze zrobiłem złego snapshota i photoshopie sie nie dalo zrobic dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 edytuj posty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 ile takie auto powinno zajmowac mniejsca na dysku? bo on zajmuje jakies 35MB cos za duzo:) i potem mi wyskakuja errory ze za malo pamieci(co chwile jaks error) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 co do świateł możesz nadać różne ID na obiekt i wtedy będziesz mógł podpiąć pod niego różne materiał, co do pamięci, to że plik waży 35Mb to normalne może i więcej, ale że krzyczy mało pamięci to pewnie masz za mało pamięci wirtualnej zwiększ sobie w Windows i zmień felgi bo te nie pasują proponuje zrobić takie jak były w oryginale w tym aucie jak coś mam gdzieś nawet render takich felg:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 bartus000: lepiej zebys ty nie wiedzial ile moja Lancia zajmowala... ;p A mrkrzysiek dobrze mowi co do nakladania materialow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 ze swiatłam juz sobie poradze nie wiedziałem tylko jak zrobic zeby czesc obiktu byla przez a czesc nie, ale juz to zrobiłem. a co to jest ID? felgi zrobiłem takie poniewaz miałem refke na ktorej były takie i przede wszysti podobaja mi sie bardziej niz te oryginalne(ale jeszcze sie zastanowie). wielkie dzieki ze mnie uspokoiliscie ze rozmiar taki powinien byc. bo sprawdzałem na turbosquid i tam modele aut mają około 5MB(bynajmniej te ktore widziałem) mrkrzysiek a jak zmienic tą pamiec wirtualna w windows? DZIEKI PANOWIE ZA POMOC;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 o ID można w helpie max'a poczytać no ale w skrócie to tak, że pewnym poligonom w obiekcie nadajesz ID z jakimis numerkami jak 2, 3, 4 i na nich będzie wyświetlany materiał z ID np. 2, 3, 4 na max3d.pl masz jakiś tutorial na ten temat poczytaj, a pamięć to tak Panel Sterowania\System\zakładka zaawansowane\ tam w Wydajność klikasz Ustawienia\zakładka zaawansowane i na dole masz pamięć Wirtualna i sobie ustawiasz ile tam chcesz i ile masz wolnego miejsca na dysku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 cos zmieniłem w tm stronnictwie. moze zaszkodzic jak na zaduzo ustawie? bo ustawiłem z min 1536 na 1700 i max z 3000 na 3200.ustawic na jeszcze większe, bo sie na tym nie znam:( ps tak wogle to ja z maya kozystam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 poszukaj w necie informacji bo ile tam powprowadzać to ja nie wiem :) mhy Maya, jak tak to ja się już nie odzywam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavreel Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Plik stronnicowania powinien miec 1,5 do 2 x ilosc RAM (czyli dla 1GB ramu to 1,5-2GB), ale ustawienie pliku to nie wszystko- musisz miec tyle wolnego miejsca na partycji na ktorej jest on ustalony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 13 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2007 mrkrzysiek poszukałem w necie i cos tam znalazłem, chyba zle ze napisałem ze kozystam z maya(odzywaj sie bo i tak zainteresowanie tym watkiem jest bardzo małe, prawie wszystko w nim ja pisze:D) Gavreel thx za pomoc, to co znalazłem w necie było mniej obszerne. i mam jeszcze takie pytanko czy jak bym dał więcej niz 2GB to by sie cos stało? greetz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 zrobiłem rendery, dzięki Bogu sie udało bo cały czas mi errory wyskakiwały ale sie udało i to jest najważniejsze. jesli powiecie ze nie jest paskudnie to juz nie bede poprawiał i taką mam nadzieję bo jak juz mowiłem wyskakują mi errory i sie przy tym sie wkur...(nie przeklinam bo bana dostane, sami dokończcie). a więc tak to wygląda(chyba najgorsza scena): jestem zadowolony z tyłu bo światła nie sa najgorsze, myslałem ze gorzej mi to wyjdzie a tu przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 niestety render wyglada paskudnie :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 wszystko jest paskudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 model dalej rade ale render pada :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 moze to jest lepsze albo to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 O rany... nie czytałem całego wątku, prawdę mówiąc jestem w nim pierwszy raz... ale tak jak pisze qba... rendery to porażka, w czym to w ogóle renderujesz, że takie coś wychodzi?!? Model nie najgorszy ale z renderowanie zrobiłbym sobie porządny "reset"! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 15 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2007 mentalray to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 vraya sobie zalatw i nim sprobuj... mentall jest trudny z tego wzgledu ze duzo rzeczy trzeba ustawic recznie majac szeroko pojeta wiedze w zakresie renderingu i tutaj moze byc problem... V ray jest bardziej przyjazny - przynajmniej dla mnie - dla uzytkownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 vmentall jest trudny z tego wzgledu ze duzo rzeczy trzeba ustawic recznie majac szeroko pojeta wiedze w zakresie renderingu i tutaj moze byc problem... przy renderowaniu samochodów IMO nie trzeba się bardzo wysilać z ustawieniami w mentalu :) a niewiem czy jest v-ray pod maye? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 obojetnie czy vray czy cos innego ale warto sprobowac skoro tutaj nie ma efektow.. moze autorowi przypadnie inny renderer do gustu niz mentall w sensie obslugi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 a moze lepiej na maxa przeskoczyc : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2007 juz raczej skończe w mentalu, a maxa to najszybciej wyprobuje w wakacje. moze uda mi sie skombinowac jeszcze digital tutors o renderowaniy auto w maya. edit:atak wogle to co jest tam złe? świeatło, materiały, kolor felg, kolor szyby. tak zebym wiedział co jeszcze mozna zostawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 16 Kwiecień 2007 Share Napisano 16 Kwiecień 2007 edit:atak wogle to co jest tam złe? świeatło, materiały, kolor felg, kolor szyby. tak zebym wiedział co jeszcze mozna zostawic nic, render caly trzeba zmienic, przykro mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 16 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2007 to wymienie i mi tez jest przykro:( ps miło ze sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARTUS000 Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 mam pytanie czy powinienem uzywac caustics do oswietlenia zy zwykłe mayowe spoty i point lighty bez caustics? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi