Dragon Heart Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Oto moja świeca: Nie moge go skończyć bo nie wiemjak zrobić realistyczny płomień.
Dragon Heart Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Napisano 23 Styczeń 2007 Sorry za to ale komputer mi nawala i coś się stało że post wysłał sie zanim go skończyłem prosze o usunięcie posta i jeszcze raz przepraszam
Adek_CG Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 daj moze sama swiece, bedzie lepiej oceniac, najlepiej screen i obok siatke, no chyba ze to robiles w z brushu to nie ;), a no i wiekszy obrazek
tadzio Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 material niebardzo przypomina wosk choc model nawet ok. czy to scan:-)? a plomien to Phoenixem mozna ale to kosztuje, a tak to raczej fotoreala sie nie zrobi. Chyba ze w PSP;-)
Dragon Heart Napisano 23 Styczeń 2007 Autor Napisano 23 Styczeń 2007 Moglibyście mi powiedzieć coś więcej o tym Phoenixie co to dokładnie jest?? jak można go zdobyć?? jaka jest pełna nazwa?? no i ile kosztuje??
troglodyta Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 Cześć. Ja proponuje żebyś wrzucił na świece "translucency"...żeby wosk im bliżej światła płomienia absorbował światło..
tadzio Napisano 23 Styczeń 2007 Napisano 23 Styczeń 2007 1- jest to Realistic Procedural Fire Generator 2-zakupic u producenta/dystrybutora za "jedyne" 395$ http://www.chaosgroup.com/software/phoenix/ http://www.digimation.com/home/?Content=/V2/SoftwareDetail.aspx&ProductCode=SD373 powodzenia;-)
Elmer Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 ja kiedys wydlubalem cos takiego. zadnych platnych dodatkow. tylko maxowe rzeczy :)
Touch Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Combustionem pewnie;) Kto zaczynał od starych wersji max'a powinien to znać;)
Touch Napisano 2 Kwiecień 2007 Napisano 2 Kwiecień 2007 Tworzyło się SphereGizmo, zaznaczało hemisphere, wyciągało (scale) do góry i z opcji dostępnych w Rendering --> Environement --> Add (effect) było coś takiego jak combustion fire chyba, nie pamiętam dokładnie. Funkcją Pick przypisywałeś efekt do gizma i voila, gotowe;) Edit: Możliwe, że to nadal jest w max'ie, teraz nie mam jak sprawdzić, bo rendering leci;)
Rekomendowane odpowiedzi