maat Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Nie wiem czy w tej scence swiatlo jest do konca dobrze rozlozone moze kto cos doradzi?? pozdrawiam
tadzio Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 cos za ciemno miejscami jest. proponuje Ci wrzucic jakies materialy probne (chodzby tylko kolory zblizone do tych ktore chcesz uzyc w finalnej scenie, bez gloosy, bumpa, displacea itp, sam kolor) bo wtedy zobaczysz jak Ci sie wszystko, caly efekt zmieni. Robienie sceny tylko na bialym czy szarym kolorze na dluzsza mete sie nie sprawdza, bo ustawisz sobie fajnie swiatlo, a wystarczy ze wrzucisz ciemniejsza podloge np brazowy parkiet i scena bedzie wygladala inaczej, bedzie ciemniejsza. pozdrawiam;-)
troglodyta Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 Witam. Światło jak na 6 rano na wiosnę. Ach żeby tylko do wiosny:) podoba mi się taki "senny klimat". Ale jak wrzucisz materiały to podejrzewam że jeszcze Ci się trochę zaciemni scena. Daj na okno światło vraya jeśli nie masz a jeśli masz to może daj mu lekko większego multiplira.. pozdrawiam
tadzio Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 jak da wiekszego mulipliera to mu sie okno przepali, bo juz miejscami jest delikatnie przepalone...
chudy Napisano 26 Styczeń 2007 Napisano 26 Styczeń 2007 tadzio ma całkowitą racje. dzisiaj właśnie renderowałem sobie interiora. Najpierw wszystko z jasno szarym materiałem. Miejscami wyszło baardzo przepalone. Kiedy nałożyłem część materiałów okazało się że scena jest zdecydowanie za ciemna i nad światłam praca zaczęła się praktycznie od początku.
streaker Napisano 27 Styczeń 2007 Napisano 27 Styczeń 2007 W środku ciemno, a okna tak przepalone, że aż się render gubi... Zmień color mapping na coś innego...
Rekomendowane odpowiedzi