Napisano 26 Styczeń 200718 l Polecam zapoznac sie z prezentacja nowego produktu Apple jakim jest iPhone prezentacja z Macworld 07 podzielona na czesci dostepna na Youtube. Zapraszam do dyskusji :)
Napisano 26 Styczeń 200718 l omg zniszczylo mnie to doslownie w pył :) no teraz zaczynam czuc ze jestesmy w 21 wieku ;) najlepsza rzecz to : scrol, przelaczanie ogladajac video, videscrinn 16:9 4:3, menu omg genialnie sie to oglada, ten koles co to prowadzil tez był genialny :) Genialna rzecz no co tu duzo mowic, jak bede juz milionerem to napewno sobie cos takiego sprawie :D no i jeszcze os mmmm :)
Napisano 26 Styczeń 200718 l Autor Jesli chodzi o mnie to znajac umiejetnosc lania wody Jobs'a raczej zachowam optymizm do czasu az iPhone wpadnie w rece normlanych userow :) jako ze nie jestem fanatykiem wszystkiego co ma tylko logo Apple na sobie i jest niby cool & trendy, dosc ciezko abym sie zachlysnol wszystkim co tylko serwuja. Chodz przyznam ze slogan Apple reinvented the phone jest przesadzony przeciez to juz wszystko bylo jakis czas temu nie mowiac juz o kraju kwitnacej wisni :) w ktorym telefony graja o wiele bardziej zlozona role na ktorym nowy produkt Apple nie zrobi wiekszego wrazenia. Mnie zastanawia to ze skoro wyprzedza inne telefony o 5 lat to dlaczego Apple nie zaimplementowalo opcji ktore dzis sa juz standardem np. mowa o 3G, pewnie dlatego aby na kolejny Macworld Apple obwiescilo swiatu jak to reinventowali swiat internetu wprowadzajac support dla 3G w iPhone. Dla nie to dosc smieszne, do tego dochodzi nie wymienialna bateria ktora ma pasc po 1.5 roku wg. specyfikacji i brak rozszerzenia pamieci. Mimo wszystko propozycja polaczenia iPod'a z telefonem i mozliwoscia mobilnego internetu ( niestety nie 3G ) jest dosc ciekawa, po jakims czasie zobaczymy w jakim stopniu sie przyjmnie iPhone czy zostanie tylko gadzetem. Jak tylko sie pojawi to mam nadzieje ze sprawdze osobiscie co jest wart, jesli bedzie to udane polaczenie tego o czym mowa, to mysle ze mozna sie przestawic z iPod'a i komorki Nokia na iPhone ;) jednak czy aby napewno bedzie to az tak perfekcyjne polaczenie? zobaczymy. Mysle ze jesli tylko u nas sie pojawi cena na allegro bedzie oscylowala ok. 2000-2500 zl jednak ciekawe jak to z nia bedzie.
Napisano 26 Styczeń 200718 l Coś mi się wydaje, że zaraz będzie "bitwa" między zwolennikami i przeciwnikami Apple'a ;) Mi się iPhone podoba. Co nie znaczy, że chciałbym go mieć. Nadal preferuję telefony, które służą do dzwonienia. Wkładanie do nich bajerów raczej im nie służy. Za niedługo będzie tak, że w telefonie komórkowym będzie tyle opcji, że zanim człowiek się skapuje jak się wybiera numer to będzie musiał przebrnąć przez odtwarzacz mp3, radio, telewizor, GPSa, pralkę, lodówkę i ekspres do kawy ;) wbudowane w jeden telefon. Nie oznacza to, że jestem jakimś zawziętym przeciwnikiem postępu w telefonach. To nawet wskazane aby tworzono telefony łatwe i przyjazne dla użytkownika. Ale iPhone? Multi-Touch? To się już dawno stosuje chociażby w palmtopach z odbiornikami GPS. Większość rzeczy nie jest wymyślona na nowo. Po drugie patrząc na ceny to raczej plasują się one w tym wyższym przedziale. Z tego co wyczytałem (kilka tygodni temu) to najtańszy iPhone ma kosztować ok 1600 zł. Niby niewiele jak na nietypowy telefon (owszem-nowość) ale dla przeciętnego człowieka cena ta jest nieosiągalna. Za tyle kasy można dla kilku osób w rodzinie kupić ciekawe telefony. Nie piszę, że ten telefonik się nie przyjmie. Pewnie się przyjmie ale nie w naszym kraju :) P.S. Popatrzcie jak publika wariuje jak na ekranie prezentacji pokazuje się ikonka. Ledwo pokazano ikonkę z telefonem a ludzie już klaskali jakby ikonki nie widzieli :)
Napisano 26 Styczeń 200718 l Dirk, popieram, nadmiar bajerów nie służy sprzętowi. Według mojego kolegi, serwisanta ipodów i MP3, gdy go pytałem, czy sobie kupować pendrive'a, czy od razu MP3, stwierdził, że bez wątpienia pendrive'a, bo MP3 pada znacznie częściej i transfer ma mniejszy, choć niby kości te same. Innymi słowy ostatni zestaw wielofunkcyjny, jaki miałem, który działał dobrze i bez zarzutu, to był szwajcarski scyzoryk...
Napisano 26 Styczeń 200718 l ale po co ci 3g ? do wideo konfrencji chyba tylko ? ;) przeciez system oferuje wszystko w zasadzie co 3g oprócz widokonferencji jezeli sie myle to mnie popraw :) Co do bajerow, to rozwiazania techniczne dla mnie sa super, wiadomo ze bedzie to troszke inaczej wygladalo jak wpadnie w lapki userow :) nie wiedzialem ze bateria bedzie taka lipna, no ale trudno :)
Napisano 26 Styczeń 200718 l Niezły ten iPhone, pomysł świetny,ale ja osobiście wolę przyciski - wyobrażam sobie jak będzie wyglądać taki iPhone po miesiącu użytkowania przez przeciętnego obywatela USA, dodajmy do tego nie do końca czyste ręce użytkownika i zamiast klawiaturki, cała machineria zafajdana ;]. Co do technologii jaką włożyli w ten projekt, to jestem pod wrażeniem - szczególnie ten sensor :D.