Napisano 30 Styczeń 200718 l otworzyłem starą scene z majki 5 i gdy próbuje ją zapisać pojawia sie taki komunikat w script editorze jest coś takiego pv_performAction "C:/Documents and Settings/destroyer/Pulpit/dfgd.mb" "mayaBinary"; file -f -save -options "v=0" -type "mayaBinary"; // Error: Could not save file. // a tam gdzie chciałem zapisać pojawiają sie 2 pliki jeden normalny a drugi z rozszeżeniem .mba03100 na pierwszy rzut oka powierzchnie sie zapisują ale nie ma materiałów, wszystko jest czarne i wiesza sie co z tym zrobić?
Napisano 30 Styczeń 200718 l Ten drugi to jest chyba kopia zapasowa. Nie mam za bardzo pomysłu, może spróbuj zapisać jako mayaASCII...
Napisano 30 Styczeń 200718 l Autor przeczyściłem ostro nody usuwając je ;) było tam kilka polskich znaków też wywaliłem zostawiłem same powierzchnie i jako ASCI sie zapisało a .mb nie idzie :( ciekawe czemu przecież już nic nie zostało, może nazwy plików sie powtazają ale nie chce mi sie tego sprawdzać bo jest tam z 800 -1000 elementów :) da sie to jakoś sprawdzić automatycznie?
Napisano 31 Styczeń 200718 l Spróbuj zapisać do inneo folderu. Później, próbując przenieśc, windows powinien poinformować o ewentualnym błędzie. Poza ty, Maya powinna nadpisać plik, jeśli istnieje już o takiej nazwie, chyba że plik jet używany lud read only.
Napisano 31 Styczeń 200718 l Autor plik nie był read only a zapisywałem w innym folderze niż orginał, przenosił sie bez problemu troche to dziwne ale można uznać problem za rozwiązany ;) mniej więcej