urban Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 hkropinski namówił mnie do zrobienia tego tutka bo stwierdził że do tego sie nadaje :) wiem że już jest video tut na zrobienie felgi ale polega on na zupełnie innej metodzie niż moja :) tutorial 50 mb składa się z 4 części w kilku momentach niestety miałem drobne błędy w których zatrzymywałem kręcenie i naprawiałem to, oczywici tego poprawiania nie ma w tym tutorialu :) Tutorial: http://rapidshare.com/files/14153548/tut.rar.html wykonałem tą felge http://felgi-opony.pl/wzory/daneFelgi.php?idFelgi=36 efekt: EDIT: zamierzam umieścić jeszcze kolekcje 10 felg na 24h do pobrania :) ale to później :) (ta felga również będzie w kolekcji) ps. Jakie byście felgi dali do astona db-9? :D 2
mrkrzysiek Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 Jutro ściągnę i ocenie tutorial, ale model wygląda ładnie:)
hkropinski Napisano 31 Styczeń 2007 Napisano 31 Styczeń 2007 w kilku momentach niestety miałem drobne błędy w których zatrzymywałem kręcenie i naprawiałem to, oczywici tego poprawiania nie ma w tym tutorialu no i duży błąd. załóżmy że tego tutoriala będą przeważnie oglądać początkujący użytkownicy. i będą modelować tak jak ty, czyli z błędami. a potem nagle przeskakujesz to modelu wolnego od błędów i radośnie renderujesz a początkujący nadal mają błędy i nie wiedzą co robić? poprawianie błędów przedewszystkim powinno być nagrane;) powodzenia
urban Napisano 31 Styczeń 2007 Autor Napisano 31 Styczeń 2007 bład polegał że zapomniałem odznaczyć edgów i na krawędziach :/ i później się porobiło troche :D na przyszłość będę pamiętał :) pod koniec przyszłego tygodnia myślę że dam tą kolecje :D
Jim mee Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Gratulacje Urban. Trochę śmieszna sprawa z tymi błędami na tutku które są poprawiane poza anteną ;P .
Gość BigBen Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 Dzięki napweno się przyda. Później przykukam jak ty to robisz i czekam na kolekcje.
wielkibrat00 Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 jak ty robisz że ci ten meshsmooth tak fajnie działa? - zakrzywia edge,jakby to były splajny?
mrkrzysiek Napisano 10 Kwiecień 2007 Napisano 10 Kwiecień 2007 Pewnie robi to tak jak pokazał na tutorialu.
yanek83 Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 Mozesz powiedzieć jakiego skrótu klawiaturowego używasz przy tym modelowaniu ze tak dobrze idzie modelowanie? Chodzi mi to ze plane tak dobrze sie podeluje? Powielanie lini kopiowanie vertexów poprzez przesunięcie co naciskać? aby tak wychodziło?
yanek83 Napisano 7 Maj 2007 Napisano 7 Maj 2007 tak wiem ale gdy ja przytrzymuje Shift to mi powiela vertexy ale nie tworzy miedzy vertexami nowymi a starymi Edgów tylko mam gołe punkty i tyle
Rekomendowane odpowiedzi