Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, dawno nic nie wrzucałem:

tarassadzawka01yo8.jpg

kuchniaschody02df6.jpg

sadzawka03yy7.jpg

Bede wdzieczny za wszelkiego rodzaju komentarze/uwagi/sugestie.

3dmax, vray 1.5 RC3

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

narazie to dużo nie można powiedzieć bo tak jest za pusto... moge sie przyczepic do chromu który nie jest chromem;] a tak to fajnie a okna nie sa za duże i za nisko bo ona chyba sa ze 40 cm od podłogi;)

Pozdrawiam

Napisano

Czwarte ujecie:

kuchniataras01lu5.jpg

Tomuś: to mialo byc aluminium nie chrom....:) jeszcze z tym powalcze. Okna takie maja byc (50 cm od podlogi...;))

acainoks: to moze byc dobry pomysl, ale masz konretnego na mysli?

pozdrawiam

Napisano

Na razie mało, ale..

Bardzo ładne światło- Vray sun and sky rulez:)

Można prosić o ustawienia?

POzdro

Napisano

etyr11: zadna filozofia... wszystko jak fabryka dala...:) Tylko enviroment podbity na 2.0. color mapping na exponential (dark na 2.0); reszta to ustawienia kamery, kazda troche inaczej, ale z grubsza f-stop na 6, ISO 200, shutter roznie 60-110.

acainoks: dzieki za linka, szukalem ale takiej stronki nie znalazlem :) bedziem walczyc...:)

Napisano

Na razie pusto ale jest dobrze.Mam pytanie:Jak zrobiłeś texture podłogi, chodzi mi o odbicia.Mi wychodzą takie szklane.

Napisano

Witaj, jak wsadzisz troche detali to wyjdzie fajnie..a sky wstawiales tylko do slotu enviro tym pod 8 mka czy do enviro vraya rowniez? Aha i czy wlaczales z ust "fabrycznymi" czy malualnie? Pozdro:)

Napisano

Dodalem stol, krzesla, framuge i usunalem porecz przy scianie:

kuchniaschody03ek1.jpg

kuchniataras02kn2.jpg

Yaro16: podloga to vraymtl. Reflect na maxa i wlaczone fresnelowskie. Glossiness na 0,612. Bump na 30 i ta sama mapka wrzucona do slotu reflect.

Z-Brush: do enviromentu v-ray'a wrzucilem rowniez i jest w pelni zalezna od slonca...:)

Pozdrawiam!

Napisano

Popełniłem zarys kuchni. Te gorne szafki raczej usune, ale nie mam pomysla co wstawic zamiat nich (jakies sugestie?). Zapomniale wymodelowac cokolu pod szafki, ale to drobiazg...;)

kuchniaschody05py8.jpg

Pozdrawiam!

Napisano

bardzo ładny obrazek. Kaszka bleee.

Dodaj więcej drobiazgów, jakieś śmieci... noże, niezjedzony obiad :), wino, róże w dzbanie... więcej życia

Napisano

Podloga brzydka, moze inny kadr?

W prawym dolnym rogu obrazka daj jakis wypoczynek czy cos, zeby nie bylo tak pusto,i oczywiscie detale

Napisano

George82: Jak zrobiłes to ze ci sie panele nie odbojają na scianach po ja jak zrobiłe se vray+vrasky to gdy otexturowałem podłoge to po renderingu wszystko było w drewnie ??

Napisano

PKextreme: Nie za bardzo rozumiem o czym mowisz, ale jezeli chodzi o przebarwienia scian od GI, to mozna zmniejszyc saturacje w ustawieniach ogolnych GI, ewentualnie jeszcze balans bieli dla kamery vrayowskiej ustawic na mandarynkowy/brzoskwiniowy.

Napisano

Gedeon: hehe

Tomuś: Wlasnie sie tego bałem...:/ jakos uciekly i nawet nie wiem dlaczego...:) a wszystko co do cm... Moze sam budynek spierdzielilem..:)

Wkrotce cos wrzuce

pozdro

Napisano

Nie wiem czy to przez mój monitor, czy obłożyłeś ściany mocherkiem:>