Gość George82 Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Witam, dawno nic nie wrzucałem: Bede wdzieczny za wszelkiego rodzaju komentarze/uwagi/sugestie. 3dmax, vray 1.5 RC3 Pozdrawiam!
!Ewert Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 narazie to dużo nie można powiedzieć bo tak jest za pusto... moge sie przyczepic do chromu który nie jest chromem;] a tak to fajnie a okna nie sa za duże i za nisko bo ona chyba sa ze 40 cm od podłogi;) Pozdrawiam
acainoks Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 usuń poręcz przy ścianie wstaw coś innego nie tak masywnego
Gość George82 Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Czwarte ujecie: Tomuś: to mialo byc aluminium nie chrom....:) jeszcze z tym powalcze. Okna takie maja byc (50 cm od podlogi...;)) acainoks: to moze byc dobry pomysl, ale masz konretnego na mysli? pozdrawiam
etyr11 Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 Na razie mało, ale.. Bardzo ładne światło- Vray sun and sky rulez:) Można prosić o ustawienia? POzdro
acainoks Napisano 3 Luty 2007 Napisano 3 Luty 2007 teraz sie raczej nie wstawia nic od strony sciany http://www.rintal.pl/index2.php?p=oferta&s=schody&m=trasforma konkretnych pomysłów nie mam chyba że jakis delikatny pasek z jasnego marmuru wystajacy ze sciany po to aby jej nie brudzic, coś w rodzaju lamperii
Gość George82 Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 etyr11: zadna filozofia... wszystko jak fabryka dala...:) Tylko enviroment podbity na 2.0. color mapping na exponential (dark na 2.0); reszta to ustawienia kamery, kazda troche inaczej, ale z grubsza f-stop na 6, ISO 200, shutter roznie 60-110. acainoks: dzieki za linka, szukalem ale takiej stronki nie znalazlem :) bedziem walczyc...:)
Yaro16 Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 Na razie pusto ale jest dobrze.Mam pytanie:Jak zrobiłeś texture podłogi, chodzi mi o odbicia.Mi wychodzą takie szklane.
Zbychowaty Napisano 4 Luty 2007 Napisano 4 Luty 2007 Witaj, jak wsadzisz troche detali to wyjdzie fajnie..a sky wstawiales tylko do slotu enviro tym pod 8 mka czy do enviro vraya rowniez? Aha i czy wlaczales z ust "fabrycznymi" czy malualnie? Pozdro:)
Gość George82 Napisano 5 Luty 2007 Napisano 5 Luty 2007 Dodalem stol, krzesla, framuge i usunalem porecz przy scianie: Yaro16: podloga to vraymtl. Reflect na maxa i wlaczone fresnelowskie. Glossiness na 0,612. Bump na 30 i ta sama mapka wrzucona do slotu reflect. Z-Brush: do enviromentu v-ray'a wrzucilem rowniez i jest w pelni zalezna od slonca...:) Pozdrawiam!
Gość George82 Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Popełniłem zarys kuchni. Te gorne szafki raczej usune, ale nie mam pomysla co wstawic zamiat nich (jakies sugestie?). Zapomniale wymodelowac cokolu pod szafki, ale to drobiazg...;) Pozdrawiam!
tigerjap Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 bardzo ładny obrazek. Kaszka bleee. Dodaj więcej drobiazgów, jakieś śmieci... noże, niezjedzony obiad :), wino, róże w dzbanie... więcej życia
oo79 Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Podloga brzydka, moze inny kadr? W prawym dolnym rogu obrazka daj jakis wypoczynek czy cos, zeby nie bylo tak pusto,i oczywiscie detale
PKextreme Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 George82: Jak zrobiłes to ze ci sie panele nie odbojają na scianach po ja jak zrobiłe se vray+vrasky to gdy otexturowałem podłoge to po renderingu wszystko było w drewnie ??
Gość George82 Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 PKextreme: Nie za bardzo rozumiem o czym mowisz, ale jezeli chodzi o przebarwienia scian od GI, to mozna zmniejszyc saturacje w ustawieniach ogolnych GI, ewentualnie jeszcze balans bieli dla kamery vrayowskiej ustawic na mandarynkowy/brzoskwiniowy.
Gedeon Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Uuuuu, ładne modele, niezły klimat trzymasz. Wiosna się zbliża:>
Gość George82 Napisano 14 Luty 2007 Napisano 14 Luty 2007 Gedeon: hehe Tomuś: Wlasnie sie tego bałem...:/ jakos uciekly i nawet nie wiem dlaczego...:) a wszystko co do cm... Moze sam budynek spierdzielilem..:) Wkrotce cos wrzuce pozdro
vinc Napisano 18 Luty 2007 Napisano 18 Luty 2007 Nie wiem czy to przez mój monitor, czy obłożyłeś ściany mocherkiem:>
Rekomendowane odpowiedzi