Skocz do zawartości

Minibitwa 2D: City in the clouds by nicponim

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dobra i tak juz nie bede nic robil chocby i tu cala sterta bledow byla;p Finał pracki i wsio. pozdro!

EDIT- weedlog namowil jednak i troche przod zmienilem,czasu wiecej nie mam by to dopieszczac;/

forumor0.jpg

no i troche wieksza wersja(stara bez poprawek) http://img452.imageshack.us/img452/395/erlzootjtiotjotoitotjoiio9.jpg

nowynt8.th.jpg

doslownie 5 minutowy szkic,co jak mniej wiecej planuje-zmieni sie raczej wszystko- chmury i ich ulozenie,same miasto-teraz to raczej jakas czarna bladzia a nie miasto,tazke wszystko do poprawki:p pozdro

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

sie zobaczy sie:] ogolnie miasto to ma byc czyms ala drewnianym klocem na rowninach/moczarach zbudowanym przez jakies prymitywne ludy badz potwory-cos ala wladca pierscieni:]

Napisano

kurde a jednak wczoraj leń uderzyl,mimo to troche namazalem- glownie skupilem sie na pierwszym planie,ale teraz sadze ze calkowicie niepotrzebnie:/ za bardzo te postacie beda skupiac wzrok,dam chyba tylko pojedyna postac bez bestii i tyle,prace chcialbym w trojzbiegu,no zobaczymy jak to pojdzie. pozdro!( ps. jak sie robi by rysun pojawil sie pod moim tekstem,taki duzy, bez koniecznosci klikania w link?)

"]updatenj5.jpg

EDIT:

a to wersja z ludzikiem- trojzbieg wiec ciezko proporcje wyczuc,licze na wasza pomoc i rady.

"]czlek2oa4.th.jpg

EDIT2:

kolor na postaci narazie-plan jest taki ze owa postac zerka na tytulowe miasto w chmurach(pozniej poszerze kadr) Troche kolory chyba za ciemne,ciezko bedzie z nich miasto oswietlic;/

eumiteeer2ll8.th.jpg

Napisano

forumcq8.jpg

mały progess- teraz chcem przystopowac i poczekac na wasze opinie, bo poswiece na cos czas, a okaze sie ze mozna byloby inaczje/lepiej. dzieki za pomoc i korekty. Prace chcialbym utrzymac w klimacie mrocznej fantasy dlatego tak....mrocznie?;]

Napisano

kipalol-dzieki;]

no i ostatni malutki update na dzis(glownie perspektywe poprawialem)-nie bede wchodzil w szczegol,przespie sie z tym i jutro swiezym okiem zerkne jeszcze raz czy warto zabierac sie za detal- pozdro

lastky6.jpg

Napisano

Wydaje mi się, że perspektywa sypie Ci się przy tym podeście na którym stoi ta postać.

Kolory są niezłe chociaż osobiście poszedłbym w kierunku magenty ;)..

Pozdrawiam

Napisano

sypie sie sypie,ale nie przy podescie a przy pierwszym duzym gamoło-budynku,linia horyzontu znajduje sie dokladnie na poziomie podestu tego chlopa. Ale to nie wazne bo zaczynam nowa wizje;p Raczej nie zdaze ale i tak posiedze i kiedys dokoncze prace;]

Napisano

jak spojrzalem na miniaturke to sobie pomyslalem: "no to ziomek doje*ał, pozamiatane" (doslownie) :) naprawde fajny ten nowy koncepcik, ale spiesz sie z dopykaniem tego.

Napisano

o_O nie za późno na zmianę klimatu, ta scenka "kuleje", temat raczej oklepany ;). Poprzednia wersja była zdecydowanie lepsza.

Nić to i tak 3mam kciuki.

Pozdrawiam i Powodzenia

Napisano

eee tam oklepany;p całe te "city in the clouds" jest oklepane- wiadomo jednemu bedzie sie podobac wczesniejsza,innemu ta, jeszcze innemu zadna..Moim skromnym zdaniem ta praca jest ciekawsze dlatego zostane przy niej;p Nie wiem czy sie wyrobie, moze i nie,bardziej to dla siebie robie niz dla bitwy-bitwa to pretekst by ruszyc leniwe dupsko i porysowac;] Pozdro i dzieki za komenty!

Napisano

wyostrz dziob statku..zeby sie odcinal od zblurowanego tla...postac na poprzednim tez byla ostrzejsza IMO lepsza...i zmienilbym kolor tego zoltego pojazdu..i bedzie gud :)

Napisano

Ładnie to wygłada ale o rany, nie wiadomo co się dzieje, spróbuj dać ostry statek i blur reszty w kierunku ruchu.

Napisano

dzieki za rady.

Maciek- probowalem z kazdym kolorem tego samochodzika z tylu i kazdy sie odcina jakos,chcialem uniknac odcieni czerwieni i temu pochodnych,ale tylko z takim kolorem wyglada w miare normalnie.; dziob wyostrzony

Zmienilem blur na mniejszy i motion, tak czy siak chaos,ale chcem z blurem bo zawsze oddaje choc troche te wrazenie ruchu

to chyba finalna wersja- licze na rady,ale takie drobne ,ktore da sie poprawic a nie,ze budynek nie pasuje czy slabo przestrzen sprzedales;p Dzieki i pozdro!

thelastfinalid9.jpg

Napisano

Bardzo fajnie to wygląda. Jedyny mankament to kolor przodu pojazdu. Jakoś słabo to namalowałeś, taki płaski czerwony się zrobił. No i perspektywa troszeczkę się na przodzie przekrzywiła. Duży plus za akcję.

Napisano

heheh no bo mial byc plaski-jezeli chodzi ci o ten element ze swialtami,bo jezeli o ten od kierownicy do swiatel no to juz nie wiem jak to zrobic- moglem bardziej blyszczace,w sumie wiele moglem ale jakos nie w naturze mi lezy siedzenie nad pracami;/

Napisano

Chodziło mi bardziej o barwę tego. Położyłeś poprostu jednolity czerwony kolor a lepiej by było rozegrać to podobnie jak tył pojazdu.

Przód, ten ze światłami ma za to troszkę skrzywioną perspektywę.

Jako całość bardzo fajne.

Napisano

Witka

Hehe jedna z lepszych pracek ;), i szczerze mówiąc nie wierzyłem że ukończysz [moja wina, moja wina ;)]. . .

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności