SSn4k3 Napisano 6 Luty 2007 Napisano 6 Luty 2007 Pojawiła się najnowsza wersja programu Corel Painter oznaczona symbolem "X". Więcej informacji na temat samego programu można znaleźć pod tym adresem: http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Product/1166553885783
miriam Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Widziałem :], ale szczerze mówiąc nie bardzo mogłem stwierdzić gdzie i co zostało pozmieniane lub dodane, Ale jeszcze się nim pobawię :D Porażający jest wzrost ceny, ale cóż nowość ;), wersja IX to koszt około 700, z darmowym upgradem o wersji 9.5, na dziesiątkę trzeba będzie wydać około 1300 :|, zgroza. Choć istotnym faktem jest to że zakup Paintera nadal wychodzi taniej niż zakup PS CS2 lub CS3. Cóż ale czy warto /kupić tego nie powiem. Pozdrawiam
Drakula Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 akurat szop i painter troche sie roznia przeznaczeniem... W kazdym razie nie omieszkam wyprobowac - zawsze cenilem ten program i mam nadzieje ze nie przyjdzie mi zmienic zdania ;)
biglebowsky Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Lista nowości nie zachęca nawet do ściągnięcia i przetestowania.
slizgi Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 najzabawniejsze jest to ze IX.5 był do nabycia za ok 800 zł, upgrade z niego do X ok 600 zł, i by było okej gdyby nie to ze te 600 zł chcą za ok 20-30% przyspieszenie (nowe szybsze algorytmy) i parę bajerów dostępnych przy tworzeniu brushy... nic nowego, bardziej opłaca się kupić IX.5 póki jeszcze są w hurtowniach....
mirach Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Hm, zastanawiające jest to że ostatnio każda firma chwali sie poprawą algorytmow, max 9 szybszy, PS CS3 szybszy, teraz painter szybszy, calkiem przyjemna tendencja :)
biglebowsky Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Ciekawi mnie tylko czy ta poprawa szybkości dotyczy też akwarelek i czy są już używalne:)
grendel Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 Testuję od dwóch dni - nie zauważyłem nic, za co warto by było płacić za upgrade...
witkowski Napisano 8 Luty 2007 Napisano 8 Luty 2007 a divinae disegno to mozna sobie zrobic wrzucajac spiralke do warstwy w jakimkolwiek innym sofcie.
goracy_kubek Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 dośc fajny program, mysle ze wiekszy wybor odnoszacy sie do pedzli z wlosiem i mieszanie kolorów
prrrszalony Napisano 12 Luty 2007 Napisano 12 Luty 2007 istotne dla mnie zmiany to szybkość działania i kursor (bardzo przyjemnie zrobiony, nie jakiś tam irytujący pędzelek czy kropeczka :) )
Rekomendowane odpowiedzi