Roli Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Witam, chciałbym goraco przeprosic, ale niestety nie moge przeszukiwac forum teraz wiec psize temat. Przegladalem w archiwum jakies motywy na ten temat ale odnosnie wersji 5 i 4 i ponoc sie nie dalo. Czas mnie nagli wiec jak pomozecie to bede wdzieczny. Mam scene z 9-tki i chce ja do osemki wrzucic. Dodatkowo mam wszystkie mapy pochowane w katalogach tak jak 9-tka z nich korzysta, dodatkowo mam scene całą w formacie *.obj i *.wrl i dodatkowo jeszcze plik *txt ze sciezkami do textur dla poszczególnych materialow. Czy jest jakis sposob zeby to poskladac w calos ?? Prosze o pomoc bo to bardzo pilna sprawa... Z gory dzieki :) pzdr
siwy Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 jedyny mi znany sposób to export do np. 3ds i import tego w 8. Słyszałem że podobno jest jakiś skrytp który potrafi otwierać sceny z nowszych wersji ale nie miałem go jeszcze.
pecet Napisano 10 Luty 2007 Napisano 10 Luty 2007 Taki fajny program jest deep exploration ;) na początku troche zamotany (zwłaszca przy maxie) ale później już łatwo sobie poradzisz, w razie co to pytaj, ja tak robiłem nawet z 8 do 5. 1
Karrde Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Deep Exploration jest płatny AFAIK. Jest rozwiązanie proste, darmowe - format .fbx W maxie 9 jest wbudowany, jak w 8 to nie pamiętam, ale na pewno jest do ściągnięcia darmowy plugin ze strony autodesku. Wyeksportuj wszystko do tego formatu i otworz w "osemce".
MF Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 http://www.scriptspot.com/bobo/darkmoon/bff/ Sprawdzało się przy 8->7... Wszystkie światła, shadery zostają zachowane. Działa na takiej zasadzie, że generuje skrypt który może zostać bez problemu odpalony na innym komputerze bez potrzeby instalacji jakichkolwiek pluginów.
pecet Napisano 11 Luty 2007 Napisano 11 Luty 2007 Karrde 30dniowa wersja jest w pełni funkcjonalna ;)
Rekomendowane odpowiedzi