geno7 Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 Witam wszystkich. Ostatnio wziąłem się znowu za modele:) po jakiejś dwuletniej przerwie :) Moje doświadczenie jest bardzo małe, bo nie miałem z tym zbyt dużo do czynienia. Pozwoliłem sobie założyć temat w którym chciałbym umieszczać swoje pracki. Mam nadzieje ze zdobędę trochę informacji i niezbędnej wiedzy. Na pierwszy ogień wrzucam robota bojowego, którego zrobiłem na podstawie swojego arta http://www.digart.pl/zoom/230822/pole_bitwy.html Model miał być w miare prosty i zbudowany z malej ilosci polygonow, ale chyba brakuje mi w tym konsekwencji bo jak dla mnie to juz bardzo skomplikowany wyszedł :) Za wszelkie uwagi będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 ładny, dolna część nóg jak z ED209 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 13 Luty 2007 Share Napisano 13 Luty 2007 całkiem ladne tylko tej główki nie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 całkiem ladne tylko tej główki nie widac Jakbym spotkał takiego robota, wrogo do mnie nastawionego to nie martwiłbym się, gdzie jest głowa tylko tym, jak uciec przed takimi spluwami:P Ładny model, świetny szkielet, ładne naramienniki. Te krzywizny dodają mu uroku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Gedeon-Jakbym spotkał takiego robota, wrogo do mnie nastawionego to nie martwiłbym się, gdzie jest głowa tylko tym, jak uciec przed takimi spluwami:P No widzisz a ja chciałbym spojrzec mu gleboko w oczy zanim mnie rozpieprzy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 No widzisz a ja chciałbym spojrzec mu gleboko w oczy zanim mnie rozpieprzy :P Oko. Wg. arta on ma jedno oko:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Oko. Wg. arta on ma jedno oko:D moze i miec nawet jedno chodzi mi o to ze na arcie jakie pokazuje geno7 główka jest wieksza i tam jakos lepiej trzymaja sie proporcje narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geno7 Napisano 14 Luty 2007 Autor Share Napisano 14 Luty 2007 Dzieki za pozytywne uwagi:) Faktycznie glowa troche mniejsza niz u tego na arcie, nie zwróciłem uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 14 Luty 2007 Share Napisano 14 Luty 2007 Heyah ładnie ci idzie tylko ta głowa tak jak powiedzieli wcześniej jest mała Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geno7 Napisano 18 Luty 2007 Autor Share Napisano 18 Luty 2007 Tym Razem wpadłem na pomysł żeby zrobić sobie jakąś postać ludzką.Chciałem zrobić współczesnego żołnierza, z lekko futurystycznymi akcentami.Narazie w całości wymodelowałem główke.Tylna cześć jest nieco bardziej niedopracowana bo i tak bedzie miał chelm.Wieczorkiem może wrzucę nieco wiecej a narazie sama głowa. Za wszelkie uwagi będę bardzo wdzieczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 Witaj Pokaż siatkę. Fałda na nosie, mi się nie podoba i guzy na łuku brwiowym. Przy ustach za bardzo "wystaje". Ogólnie bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geno7 Napisano 18 Luty 2007 Autor Share Napisano 18 Luty 2007 adam_m : dzieki za uwage.Jak mozna wyrenderować siatkę, wiem ze chyba kiedys to robilem ale zapomnialem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 F10/zakładka Render/Force Wireframe (zaznaczasz). Można ustalić grubość siatki (wire thickness). Możesz też zrobić zrzut ekranu do ps i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geno7 Napisano 18 Luty 2007 Autor Share Napisano 18 Luty 2007 Dzieki adam. Jak tak patrze na siatke to widze ze strasznie sie Zamotalem :) Wrzucam to co mi sie udalo narazie zrobic.Jeszcze sporo szczegółów do zrobienia.Narazie myśle ze poprzestane na popiersiu bo zrobienie całej postaci to troche za duże wyzwanie jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 18 Luty 2007 Share Napisano 18 Luty 2007 a ja na twoim miejscu bym sie skusil na cala postac, widac ze sobie radzisz, a na siatce cos na uszach sie zrobila za duza mucka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geno7 Napisano 23 Luty 2007 Autor Share Napisano 23 Luty 2007 Jak Mowiłem na razie poprzestałem na popiersiu z tego względu że chcialbym potrenować teraz robienie teksturek.Myśle że jak sobie poradze z tym modelikiem to pomysle o zrobieniu jakieś całej postaci.A na wrzucam to co do tej pory wystrugałem :)razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 krzywo na klacie dalej, te tarcze nie pasują do zagłębien w reszcie armoru i nie wygląda to pieknie reszta bardzo łądnie ale te fałdy jakoś nienaturalnie wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 no jestem ciekawy jak go po-teksturujesz, model dość przyzwoity, faktem jest że przydało by się zmienić to co napisał poprzednik, pomyśl nad tym pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 24 Luty 2007 Share Napisano 24 Luty 2007 "model dość przyzwoity" : > jesli to jest "model dość przyzwoity" zwazywszy na 2-letnia przerwe kolegi to mysle ze przynajmniej polowa ludzi, ktorzy bawia sie grafika powinna sobie odpuscic : > a co do spasowania elementow ... to proponuje obejzec deske rozdzielcza jakiegos samochodu (oczywiscie pod katem spasowania elementow) jeszcze raz zadac pytanie czy wyglada to az tak zle ... moim skromnym zdaniem wyglada to naprawde dobrze ... Ps. z przyjemnoscia zobaczylbym oba modele z malowanymi przez ciebie texturkami ... bo z tego co widzialem to photoshopa tez "dosc przyzwoicie" :P opanowales :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geno7 Napisano 24 Luty 2007 Autor Share Napisano 24 Luty 2007 Dzieki wam za uwagi.Myśle że faktycznie usune te szpary pod tarczami na klacie (jesli dobrze zrozumialem to tu jest problem) AGmakonts: nie wiem czy dobrze zrozumialem, ale chyba chodzi ci o faldy na mundurze? jesli tak to przyznam sie ze jeszcze nie opanowalem dobrze robienia takich naturalnych faldek zipper: tak photoshopa mam dobrze opanowanego pod kątem digitalpaintingu, jeesli chodzi o robienie teksturek to sie dopiero okaże ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi