Escabor Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 Jak w temacie, mam bryłę i chcę zaznaczyć polygon który jest w jej środku, kiedy ją klikam zaznacza się boczny polygon. na obrazku zaznaczyłem na zielono polygon o ktory mi chodzi.
piksar Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 zaznacz polygo który Ci przeszkadza i go ukryj poleceniem Hide z podopcji polygonów a potem zaznacz ten co cie interesuje (i najlepiej nadaj tej selekcji nazwe)
Lis Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 wystarczy kliknąć parę razy w to samo miejsce. za każdym razem będzie się zaznaczał poligon na innej głębokości.
Escabor Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 @pikSar: ukrywam te polygony a wtedy i tak nie moge zaznaczec tego w srodku, zeroreakcji. normalnie jak najedziesz kursorem na poly to zamienia sie wskaznik ze strzalki na krzyzyk, wtedy klikasz i zaznacza sie, ale jak najezdzam na ten w srodku, nie reaguje, dalej mam strzalke - tak jakbym najechal na pusa przestrzen, tak jakby go tam nie bylo. @Lis: próbowalem wiele razy i nie da sie. jak klikam to zaznacza sie przedni polygon, lub tylny (scianki) ale nigdy ten srodkowy (podloga).
Lis Napisano 13 Luty 2007 Napisano 13 Luty 2007 A może poprostu tego poligona tam NIE MA. Ostatecznie mozesz przeciągnąć myszka w tym miejscu i odznaczyć to co cię nie interesuje.
Escabor Napisano 13 Luty 2007 Autor Napisano 13 Luty 2007 nooo teraz mnie zagiales... chyba nie. stworzylem boxa potem gorny poly wyciagalem extrudem do gory i modyfikowalem. cholera, sorry za zawracanie glowy, my bad
duhh Napisano 27 Luty 2007 Napisano 27 Luty 2007 można jeszcze wejść do środka figuryi stamtąd zobaczysz twój poligon. Zaznaczy sie po 1 kliknieciu
Rekomendowane odpowiedzi